Бунтовете на Кийра Найтли и Барбара Стрейзънд, борбата на Слай и един дует, с който се ражда звезда (Плейлистът на Edna №12)

Кийра Найтли
Снимка: Getty

Деница Димитрова

Ето го новия Плейлист на Edna с парчета и трейлъри от последната седмица на септември, на които си струва да натиснете Play ►.

МУЗИКА

Стени и лъжи

След Шер още една жена в своето седмо десетилетие се завръща на музикалната сцена с нов албум. “Walls” на Барбара Стрейзънд, който ще включва кавъри на класики като “Imagine”, излиза през ноември, но още с първия си сингъл “Don’t Lie To Me” иконата се прицелва в социалната политика на Доналд Тръмп, която тя признава, че смята за „обида към демокрацията, институциите и основателите“ на САЩ.

Чиста класика

В “When I Fall In Love” сякаш Майкъл Бубле е повече отвсякога себе си …или не съвсем. Парчето всъщност е кавър на едноименната песен от 50-те, която преминава през много усти, и е първият сингъл от предстоящия албум на канадеца “Love”, който той обещава да бъде най-романтичният му до момента.

Стилно изкушение

Не си спомняме Михаела Филева по-изкусителна, но „Цяла нощ“ изважда на показ най-доброто от тази нейна страна. Чувственост във вокалите, ритъма и текста, цветни светлини и изваяни форми са сред съставките на сингъла от последния ѝ албум „Нова страница“. Можем да го слушаме и цял ден.

КИНО

Продължаваме напред

„Крийд II“ връща Майкъл Би Джордан в кожата на новия шампион по бокс Адонис Крийд. Продължава да го тренира не кого да е, а Роки Балбоа (кой друг, освен Силвестър Сталоун). Битката ще е още по-драматична, защото на Крийд му предстои битка със сина на ветерана, виновен за смъртта на сегашния шампион, а как ще приключи битката, предстои да разберем през ноември.

За пациентите и хората

„55 стъпки“ облича Хелена Бонам Картър в болнични дрехи за ролята на Елинор – пациент с психично разстройство, убеден, че лекарствата, които получава в клиниката, ѝ вредят, а Хилари Суонк е нейният амбициозен адвокат Хелън Хюс. В съда смелата Елинор ще представлява цели 150 хил. пациенти, които се нуждаят от правото на мнение при предписване на лекарства, а докато една жена помага на друга за спечелване на делото, втората ще накара първата да преосмисли работохоличния си живот.

Да излезеш от сянката

На прага на XX в. една жена, oмъжена за издател, започва да пише романи, които той издава със своето име. Когато поредица романи се превръщат в сензация заради главната героиня Клодин, нейният истински създател – Колет, решава да поправи несправедливостта, на която се е съгласила в името на успеха на своя мъж. Изпълнението на Кийра Найтли в „Колет“, определяно като едно от най-добрите в кариерата ѝ ще можем да видим скоро по време на кино-литературния фестивал Cinelibri.

ОЩЕ

В дълбокото

Нямаме търпение да се гмурнем във филма на Брадли Купър и Лейди Гага „Роди се звезда“, в който очакваме тя да ни очарова с актьорския си талант, а той – с режисьорски и музикален. До 5-ти октомври, когато е премиерата на лентата и у нас, загряваме с първото излязло парче от саундтрака, част от което чухме още в първи трейлър през юни – “Shallows”.

Виж още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти