Груба грешка: Жената, която изгуби милиарди от развода си

Представяте ли си, че съществува жена, която е взела само 500 долара при развод и се е отказала от всякакви претенции към компанията на бившия си съпруг? На всичкото отгоре тя е продължила да го гледа как се превръща в милиардер и дори в четвъртият най-богат човек на планетата. 

В ефира на ,,На кафе” по NOVA Георги Блажев разказа любопитната история. Нанси Уилър е една американска дама, която през 1977 година сключва брак с тогава абсолютно неизвестният Лари Елисън, който учи за доктор, обаче в един момент му писва и казва, че ще стане програмист. 

Обаче, какво се случва? Той създава една фирма, която се казва Oracle и се занимава със събиране на данни в облак. 

Бившата съпруга на милиардера взима решение да се освободи от всички искове към компанията за бази данни на съпруга си само за 500 долара по време на бракоразводното дело. 

По това време обаче тя не е знае, че компанията ще експлодира и ще се превърне в технологичен гигант, който сега се оценява на над 300 милиона долара. 

Елисън и Нанси са женени общо само една година, преди да се откажат през 1978 г., като тя се съгласява да се раздели с компанията срещу такса от само 500 долара. 

Според индекса на милиардерите на Forbes, Елисън вече е четвъртият най-богат човек в света с нетно състояние от 107 милиарда долара след успеха на Oracle, како преди това е бил в борда на директорите на Tesla. 

 

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти