Теорията, която спасява бракове: ето това правят най-щастливите двойки

Какво трябва да правят двама души заедно, за да се радват на стабилни, дълги и хармонични отношения?

Да пътуват заедно? Да готвят заедно? Секс? Спорт?

Вероятно много отговори ви идват наум, а Криси Патрашкова разкри в предаването „На кафе“ едно много любопитно откритие. То ще насочи вниманието ви към нещо, което вероятно не бихте предположили веднага.

Учени от Мичиганския университет в продължение на две десетилетия разговарят с над 2000 двойки през 2 години. Целта им е да изследват техните навици и да направят изводи как те влияят на връзката им.

Навиците на двойките с горещ сексуален живот

Според резултатите партньорите, които пийват заедно и споделят проблемите и вълненията си на по чашка, имат много по-стабилна връзка. Нещо още по-невероятно – според учените тези мъже и жени дори живеят по-дълго.

Разбира се, тук не става въпрос за битов алкохолизъм, а за малко питие в края на натоварения работен ден, уточнява Патрашкова.

Как алкохолът сближава партньорите?

двойка
Снимка: iStock

Теорията е, че сядайки на по питие, двойката усеща повече интимност и и се отпуска повече да споделя и обсъжда нещата, които вълнуват другия.

Това, разбира се, не значи, че тайната на щастието се крие във всекидневната консумация на алкохол. Все пак добре знаем, че винаги трябва да имаме предвид какво е полезно за тялото ни и кога нещо по-скоро ни вреди.

Резултатите от проучването толкова заинтригуваха Гала, че тя позвъни на живо на своя съпруг Стефан, за да го подготви за вечерта.

8 неща, които щастливите двойки правят преди да заспят

Оказва се, че в техния дом тя е тази, която често предлага двамата да седнат на по чашка, докато Стефан по-скоро няма такова желание.

Как реагира той, вижте във видеото от "На кафе" горе. 

 

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти