Жеги или дъжд? Ето какво време ни очаква през юли

На прага сме на месец юли - отпускарски месец, в който всеки един от нас е планирал нещо и се надява времето да бъде максимално благосклонно.

Синоптикът Красимир Стоев от НИМХ обясни в ефира на NOVA, че приключва месец с доста валежи. През юни е валяло 3 пъти повече от обичайното. 

„Месецът ще завърши с температури от 28 до 33 градуса, времето ще е слънчево. Купеста облачност ще се развива над Източна България и планините, но дъждове не се очакват. 22-24 градуса е температурата на морската вода, вълнението е 1-2 бала. 28-30 градуса ще са температури по морския бряг”, обясни Стоев.

Доста слънчево ще е и утре. Но следобед в Западна България ще има валежи и гръмотевици. Температурите все пак ще са високи.

През юли и август времето ще е ухбаво по морето, сочи прогнозата на НИМХ.

В събота и неделя ще е топло и слънчево по морето, а в Западна и Централна България в неделя ще вали. Температурите ще се понижат. В неделя в София ще е около 24 градуса, сочат още прогнозите.

През следващата седмица времето ще е неустойчиво, с развитие на купесто дъждовна облачност и валежи в Западна и Централна България, и слънчево – по морето.

На 3 и 4 юли може да превали по Черноморието. Следващият период, в който има вероятност за валежи е 7 и 8 юли. През останалото време до края на седмицата ще е около 30 градуса.  

Повече за времето през месец юли, вижте във видеото горе.

Вижте тук и какво ви очаква през ЮЛИ според астролога ни Йоана Йорданова:

Хороскопът за ЮЛИ 2023

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти