"Етиопска приказка" - най-превежданият български роман за 2018-та година

магия книга мистично
Снимка: Thinkstock

Приключенският роман „Етиопска приказка“ на д-р Владимир Караджов, преподавател в катедра „География, екология и опазване на околната среда“ е най-превежданата българска книга за 2018 г. Този факт бе официално съобщен от експерт в Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“, София.

Миналата година писахме за тази красива и завладяваща история и повече за романа можете да прочетете в линка долу:

"Етиопска приказка" - най-топлата и магична история, писана в България

В рамките на една година книгата е преведена на четири езика. Освен в оригинал на български език, през декември тя ще бъде достъпна на английски, френски, немски и испански език. През първото тримесечие на 2019 г. предстои превод и на екзотичния японски език.

„За нуждите на книгата бяха привлечени премиум клас преводачи - с професорски и доцентски титли, доайени в превода на чуждоезична литература, сред които и такива от чужбина. След това готовите преводи бяха редактирани от специалисти - чужденци, носители на съответния майчин език, за максимално качество на крайния текст“, сподели дебютиращият автор д-р Владимир Караджов.

„Етиопска приказка“ - Магичната история за най-голямото съкровище на света“ е приключенски роман за възрастни и деца. Илюстрирана е пълноцветно с прекрасни картини от Биляна Караджова, редактор е професорът по литература в Югозападния университет „Неофит Рилски“ - Цветан Ракьовски.

Дебютният роман на преподавателя в ЮЗУ "Неофит Рилски" д-р Владимир Караджовбе представен официално пред публика преди една година - на 13 декември 2017 г. За по-малко от година неговата творба се превърна в истинска сензация за литературния живот на Югозапада и на България като цяло. Тя бе и сред 10-те най-продавани книги в раздел "Художествена литература" на книжарници „Хеликон“. Продава се във всички големи вериги книжарници в страната.

Снимка: ИК "Фабер"

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти