Ефективно ли е лечението с алтернативна медицина?

Ефективно ли е лечението с алтернативна медицина?
Снимка: netinfo

Британската журналистка Роуз Шапиро разкрива защо са опасни илюзиите, които съпътстват станалата особено модерна през последните години алтернативна медицина, в книгата си "Как алтернативната медицина ни баламосва" (ИК „Изток-Запад“).

Авторката ни води из своето ценно и увлекателно изследване, с което иска неоспоримо да докаже: алтернативната медицина често не само не помага, но и излага здравето ни на риск, защото цели безскрупулна печалба за наша сметка.

Журналистка Роуз Шапиро – която списва рубрики в изданията „The Independent“, „The Observer“, „The Guardian“, „Time Out“, „Good Housekeeping“ и „Health Service Journal“ – обръща специално внимание на станалата особено модерна през последните години алтернативна медицина, хвърляйки светлина върху опасните илюзии, на които сме подвластни в резултат на това.

Провокирана от постоянно нарастващия интерес към алтернативната медицина, която се радва на все по-широк прием по целия свят, британката започва проучване; някои от резултатите му са повече от шокиращи.

В книгата си "Как алтернативната медицина ни баламосва" Шапиро проследява и описва различни примери за това как алтернативната медицина излага нашето здраве на риск, защото често не просто не помага, но и ни вреди, възпрепятствайки навременното лечение на по-тежки заболявания

Шапиро засяга болезнена, но изключително важна тема, с която напоследък нашумя и нейният колега – британският журналист д-р Бен Голдейкър. Както той отбелязва в скандалната си книга "Псевдонауката":

"Ние сме вманиачени по здравето – половината публикации на научни теми в медиите са медицински – и непрекъснато сме бомбардирани от научнозвучащи твърдения и истории.

Но получаваме информацията си от хора, които многократно са се показвали неспособни да четат, интерпретират и свидетелстват надеждно за научните доказателства.

Днес учените и лекарите се оказват числено и оръжейно превъзхождани от огромни армии индивиди, които се чувстват в правото си да се произнасят по фактологически въпроси – една достойна за възхищение аспирация, – без да са си направили труда да придобият основни познания по темата."

"Как алтернативната медицина ни баламосва" е увлекателно научно изследване, което ни запознава в детайли с причините за опасните илюзии, съпътстващи алтернативната медицина, и излага на показ тази нелепа социална и интелектуална измама, чиито размери са наистина впечатляващи.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти