Джерард Бътлър влиза в затвора и още (Плейлистът на Edna #27)

Джерард Бътлър Плейлист
Снимка: Getty

Деница Димитрова

Ето я ежеседмичната доза парчета и трейлъри от последните 7 дни, на които ние натиснахме Play ► и заслужиха място в Плейлистa на Edna. Пуснете си ги и вие!

МУЗИКА

За последно

След съвместния си албум “Cheek To Cheek” от 2014 г. дългогодишните приятели Лейди Гага и Тони Бенет обединяват гласове за втора колекция джаз кавъри, този път изцяло с композиции на Коул Портър. Водещ сингъл сред тях е “I Get a Kick Out of You”, който слушаме заедно с видео, заснето в традицията на предишните колаборации – между стените на музикално студио. По-различното този път е тъгата, че това е последен, 61-ви поред албум на 95-годишния Тони Бенет, който се бори с Алцхаймер. Прощалните му концерти “One Last Time” в Ню Йорк се състояха преди дни, но шоуто все още не е приключило – дуетният албум “Love For Sale” излиза на 1 октомври.

Без дъх

Четвъртата музикална колекция на The Weeknd от 2020 г. “After Hours” още не е изстинала, но ето че канадецът готви следваща. Първият сингъл от нея е “Take My Breath”, който завладява с диско ритъма и синтезаторите си. Не сме само ние – Guardian нарича песента „моментален диско-поп шедьовър“, а от Billboard сравнения рифа с този от хита на Дона Самър “I Feel Love”. Наостряме уши и чакаме продължението – познавайки творчеството на The Weeknd, следващото му видео също би трябвало да има връзка с кадрите тук, в който светлините отново заслепяват, а хората имат нужда от кислородни маски.

Драма по ноти

Новото от Ку-Ку Бенд изненадва приятно с концепцията си – “I Want You” е драматичен инструментал по музика и аранжимент на Евгени Димитров. Единствените няколко думи са прошепнати от Мария Славова по текст на Ивайло Вълчев, докато на преден план излиза талантът на музикантите от бенда, заснети на различни локации в столицата. Режисьор на видеото е Валери Милев, а кадрите на оператора Петър Лунгов проследяват сюжет от екшън филм – в него главната героиня (Силвия Радулова) оставя тайно послание с маршрута си, през който бива проследена.

КИНО

Живи легенди

На 91-годишна възраст Клинт Истууд е готов с поредния си филм под собствена режисура и продуцентство. В него легендата изпълнява и главната роля на бивша родео звезда, която развъжда коне. Когато му е поверена задачата да доведе незаконно от Мексико малкия син на бившия си шеф, преплетените пътища с детето му го връщат към самия себе си и нуждата от помирение. Драмата “Cry Macho”, чийто сюжет ни пренася в края на 70-те години, е екранизация по едноименна книга и излиза през септември.

Смях през гилзи

Малко полицейско управление в Невада ще се превърне в бойно поле за трима мъже. Джерард Бътлър влиза в образа на ловеца на глави Боби Видик, чиято мишена – мошеник на име Теди Мурето, предприема отчаяния ход да влезе в затвора, за да му избяга. Видик последва тази стъпка, но когато и двамата се оказват в отсрещни килии, в участъка пристига още един наемник, който трябва да убие Теди. А в центъра на всичко това се оказва новобранец - жена полицай, която трябва да овладее хаоса. Кой от тях ще се окаже по-изобретателен, за да избяга или изпълни задачата си, ще разберем в трилъра “Copshop”, чиято премиера е насрочена за септември.

С ум за бизнес

Различното в новата „Пепеляшка“ не се изчерпва с мъжка фея орисница (или Били Портър с пореден зашеметяващ момент в рокля). Тук приказната героиня, изиграна от Камила Кабейо, мечтае не за принц, а за собствена модна къща. Докато тя гледа на бала като възможност да рекламира собственоръчно направена рокля, съдбата обаче има други планове и скоро Пепеляшка е поставена пред избора да стане принцеса или да гради име на дизайнер. Решението ѝ ще разберем от новата интерпретация на класиката, която излиза на 3 септември в платформата Amazon Prime. В нея ще видим още познати лица като Идина Мензел в ролята на мащехата, а Пиърс Броснан – като бащата на принца.

ОЩЕ

Холивудско убежище

Вокалистът на Maroon 5 Адам Лъвийн и моделът Бехати Принслу ни посрещат в семейния си дом в Калифорния пред камерата на Architectural Digest. Ранчото им в Пасифик Палисейдс може и да впечатлява с простора си, но в него няма да открием излишни вещи (като изключим колекциите от маратонки и тениски на Адам в дрешниците). Изглежда, че усещането за минимализъм, спокойствие и уют е точно това, което двойката е търсила. „Не искахме дворцово луксозно имение. Това просто не сме ние“, настоява музикантът.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти