Добра новина на деня: от текилата се отслабва!

Добра новина на деня: от текилата се отслабва!
Снимка: netinfo

Да, в 9:30 сутринта може би е малко рано да си говорим за твърд алкохол, но как да не споделим, че мечтите ни се сбъдват, а молитвите ни бяха чути! Добре де, не съм алкохоличка, но няколко шота с текила, когато сме навън с приятелки в петък вечер, не са навредили на никого. Единствено са ни оставили забавни спомени, на които да се смеем на следващата сутрин.

Широко разпространено е мнението, че алкохолът е доста калоричен и от него напълняваме, но скорошно проучване е открило връзката между текилата и отслабването.

Според Американската Химична организация, която изследва как текилата въздейства върху нивата на глюкоза в кръвта, се оказва, че захарта, която се намира в растението, от което се прави текилата, спомага за намаляването на кръвната ни захар.

Снимка: netinfo

Захарта, която се намира в растението агаве, се нарича агавин (и не трябва да се бърка със сиропа от агаве) и е несмилаема от организма ни, което значи, че не повишава нивото за кръвната ни захар.

Изследването е проведено в лаборатория върху мишки. Тези, които са имали в диетата си агавин, са се хранили по-малко и са имали по-ниски нива на захар в сравнение с тези мишки, които не са консумирали от агавина.

Нещо повече, мишките, приемали агавин са имали по-дълго чувство за ситост и са произвеждали повече инсулин, което подсказва на учените, че тази захар може да е полезна за болни от диабет от втори тип или за хора, които се борят с килограмите.

Снимка: netinfo

Не казваме, че трябва да започнете да обръщате бутилки с текила, защото това едва ли е полезно, но 1-2 шота текила с приятна компания определено няма да навредят - нито на килограмите, нито на настроението!

Радваме се, че тази новина идва точно в петък!

Последвайте ни и в Инстаграм ТУК, за да откриете още материали на Edna.bg, които ще ви развълнуват!

Вижте още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти