Брифинг на ДЕТСКИЯ ЩАБ: За коронавируса, карантината и липсващите баби

Вече повече от месец  целият свят кънти от една-единствена дума – коронавирус! Телевизия, радио, интернет – всеки ден стотици източници на информация ни заливат с всевъзможни новини по темата.

Ние възрастните сякаш свикнахме да се събуждаме и заспиваме с лика на генерал Мутафчийски, да си стоим постоянно вкъщи и да ходим навсякъде с маски и ръкавици, но как всъщност възприемат всичко това децата?

Отговорите научаваме от уеб поредицата Life stories, с помощта на един мини-брифинг, в който думата имат те – най-малките.

Оказва се, че в очите на децата коронавирусът е „нещо като някакъв бацил, който заразява и е ужасно силен и не трябва да влиза в телата ни. Има и предположения, че самият вирус се е кръстил така, защото изглежда като корона, както и че вероятно произходът му е от морето!

Най-важното, за да не се заразим според децата пък е да си мием ръцете, да ползваме маски, ръкавици и предпазен костюм и най-важното – да стоим далече от детската площадка, защото „там е короната!“

А какво е мнението на децата за най-разпознаваемия човек в държавата в момента? Ето и как се движи рейтинга му сред най-малките: най-общо казано

„Той е един чичко от телевизията, който ни пази от бацили и заразявания!“ 

От видеото става ясно и че това, което най-много липсва на децата по време на извънредното положение, са техните баби и дядовци, които много обичат и нямат търпение да прегърнат отново.

Какво още разказаха малчуганите за карантината, за любимите им занимания в момента и какво искат да кажат на всички, които ги гледат – вижте във видеото.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти