Близките ви липсват ужасно много? Ето няколко стратегии за справяне със ситуацията

семейство щастие
Снимка: Istock

В петък с приятелките ми си пийнахме доста вино, в събота бях на семеен обяд, а в неделя си поиграх с племенниците ми. Беше един чудесен уикенд, но всъщност не съвсем... Защото в него липсваше нещо много важно - човешкият контакт. Всички тези събирания се осъществиха онлайн и пред мен не стояха моите близки от плът и кръв, а куп пиксели на екрана на лаптопа ми.

С приятелките ми не успяхме да се чукнем с чаши на живо и да чуем техния звън, не успях да прегърна родителите си, нито пък да тичам след племенниците ми и да си играем на криеница. Разговаряхме, усмихваме се едни на други, пращахме си въздушни целувки и благодаряхме на съвременните технологии, че все пак се виждаме.

Но в очите на всички ни имаше тъга. Защото нищо не може да измести живия контант, дори и добрата интернет връзка. 

семейство щастие
Снимка: Istock

Има добри дни, в които си казвам, че всичко ще бъде наред и най-важното е да бъдем здрави и в безопасност. Но има и дни, в които близките ми липсват ужасно много и не спирам да мисля за ценните мигове, които пропускаме, докато сме разделени.

Със сигурност всички се чувстваме по този начин и имаме близки, които не сме виждали отдавна, а копнеем да ги прегърнем. Психолозите дават няколко ценни съвета за това как да се справим с тази тежка ситуация и да помогнем на психиката си. Ето ги и техните съвети:

Как да се справим с липсата на близките ни по време на изолация

Още по темата:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти