Бенедикт Къмбърбач шпионира руснаци и още (Плейлистът на Edna #4)

Плейлист
Снимка: Getty

Деница Димитрова

Ето я ежеседмичната доза парчета и трейлъри от последните 7 дни, на които ние натиснахме Play ► и заслужиха място в Плейлистa на Edna. Пуснете си ги и вие!

МУЗИКА

Ново начало

Почти пет години след като песента му “Human” покори ефира, Rag'n'Bone Man обяви втория си албум. “Life By Misadventure” се очаква през април, но Джейми Хартман, каквото е истинското име на британеца, вече представи водещия сингъл “All You Ever Wanted”. Макар енергичното и позитивно парче да звучи като противоположност “Human”, очакваме да е не по-малко слушано. Вдъхновението зад него е пътят му като артист, а в клипа Rag'n'Bone Man се връща мислено към местата, където е израснал.

Изгубени в превода

Около нас все още може да има сняг, но Селена Гомес и Раув Алехандро ни пренасят край летните плажове на Бразилия. Там е снимано видеото към “Baila Conmigo”, чийто кадри предават любовната история от текста, в която езикът на тялото е по-важен от думите. След “De Una Vez” (припомнете си я тук) това е поредната песен от новия краткосвирещ албум на Селена, която тя разкри заедно с неговото заглавие – “Revelación”, и датата му на излизане – 12 март.

С малки стъпки към големи дела

Месецът започва и с нещо ново от музикалната сцена у нас, и то не по случаен повод. Като музикант и баща не е учудващо, че Свилен Ноев посвещава песен на кауза като SOS Детски селища България. В записа на „Великан“ участват и колегите му от „Остава“, а неговата съпруга Невена Спасова е режисьор на видеото, което включва и синът им Свилен-младши. С парчето вокалистът насочва внимание към новата кампания „Стани Великан“, която събира средства за изоставени деца у нас – според данните през последното десетилетие те надвишават 2000 всяка година.

КИНО

Между листи и мастило

„Моята година със Селинджър“ е екранизация по едноименните мемоари на Джоана Ракоф, която се премества в Ню Йорк през 90-те с надеждата да стане писател. Междувременно тя започва работа като асистент в литературна агенция, чийто най-важен клиент е Дж. Д. Селинджър. Докато отговаря на писмата му от фенове, Джоана постепенно научава повече за отношенията между писател и читател, но най-вече успява да намери собствения си вътрешен глас. В главната роля влиза Маргарет Куоли, а Сигърни Уивър участва като нейния шеф – литературният аген Маргарет. Премиерата на филма се очаква през февруари на Берлинале, а до края на годината – надяваме се и у нас.

Опасни игри

Три истории, които представят здравната криза с опиоидни медикаменти, се преплитат в “Crisis”. Арми Хамър е агент, който проследява канал за трафик, Еванджелин Лили играе архитект, който се лекува от зависимост и търси отговори за участието на сина си в разпространения на наркотици, а Гари Олдман влиза в ролята на професор с разкрития за своя работодател – фармацефтичен гигант с планове да пусне на пазара обезболяващо, което не пристрастява. В лентата, която трябва да излезе в края на февруари, участват още Грег Киниър, Люк Евънс, Лили-Роуз Деп и др.

Под прикритие

Вдъхновен от действителна история, „Куриерът“ (“The Courier”) разказва за британския бизнесмен Гревил Вил, вербуван за шпионин в Москва. По време на Студената война той е изпратен там, за да проникне в съветската ядрена програма и подаде сведения, които да сложат край на Кубинската ракетна криза. Как ще се развият събитията за обикновения мъж, превърнал се в разузнавач, ще разберем най-рано през март, от Бенедикт Къмбърбач в главната роля.

ОЩЕ

Модна приказка

Chanel представи новата си колекция висша мода пролет/лято 2021 в Гранд Пале, а шоуто в Париж стана повод за събиране на музи и посланици на марката. След като бяха единствената публика по време на шоуто, имена като Шарлот Казираги, Пенелопе Круз, Марион Котияр, Ванеса Паради и Лили Роуз-Деп се присъединиха към разговор, модериран от Каролин дьо Мегре. От тях разбираме за личните им преживявания и спомени от модната къща и нейния настоящ творчески директор Виржини Вияр.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти