Белослава със специално интервю за Edna.bg

Белослава
Снимка: Личен архив

Лилия Огнянова

Белослава Бориславова Йонова е Edna от певиците с най-обаятелни и нежни гласове. Дъщеря е на известната актриса Анета Сотирова. Завършила е Държавната музикална академия "Проф. Панчо Владигеров", а по-късно и рекламна фотография в Лос Анджелис.

- Разкажете ни с няколко думи как си представяте идеалния ден? Какво трябва да присъства и да се случи в него?

Кратко събуждане към 8:00 часа, придружено с пиене на вода, поглеждане в телефона (ако няма неотложна среща, запис или снимки), незабавно връщане в леглото с включен телевизор, по възможност на кулинарен канал или някой любим сериал. Към 12:00 часа – приготвяне в кухнята на лек обяд (зеленчукова супа, салата или пържолка, ако има такава в хладилника) и незабавно връщане в леглото с чиниите и компютър в ръка. Отново сън, лека кореспонденция, прегръдки, целувки и разговор с Дара, дълга разходка на кучетата, семейна вечеря и по възможност – хубав филм.

- Освен певица, вие сте и майка. Според вас наистина ли една жена може да се справя еднакво успешно и с двете занимания или понякога едното се пренебрегва за сметка на другото?

Никога не съм пренебрегвала едното за сметка на другото. Нито колегите ми са разбирали, че допреди да пея, съм готвила вечеря, изпращала съм гости и съм отговаряла на семейните въпроси и тревоги. И никога моето семейство не е усещало тягата, че след час ще бъда някъде другаде, а не с тях. Независимо от суетата, грима, прическата и облеклото, всичко е за моя сметка. И за сметка на безсънието.

- Какво е в състояние винаги да ви вдъхнови и да ви зареди с енергия, положителни емоции и мисли?

Първият слънчев лъч, който влиза в стаята, кучетата в антрето, които треперят от обич, когато си казваме “Добро утро“, хубавата музика, усмивката на съседа отсреща, няколко добри съобщения от най-любимите ми приятели, лятото, бялото вино, царевица и раци.

- Вие се радвате на щастлив 16-годишен брак. Има ли според вас формула или рецепта за успешния съвместен живот и ако да, каква е тя?

Всеки да познава центъра си и да не се отклонява от него. Ако има два силни центъра един до друг, те няма как да си пречат, те само си помагат!

- Как бихте определили съвременната музикална сцена в България и новите изпълнители, които вече са спечелили известна популярност?

Важното е, че има нова музикална сцена. Мисля, че набира нова скорост. Мисля, че има много талантливи деца. За популярността – ще говори времето, след време...

- Разкажете ни за бъдещите си музикални планове?

Предстои излизането на два поредни нови сингъла от следващия ми, четвърти студиен албум, като първата песен е дует с младия и талантлив изпълнител VenZy. На 9 декември ще посрещнем предстоящите зимни празници с голям концерт в зала 1 на НДК с Живко Петров, който написа невероятни аранжименти за мен, Мария, Любо и Орлин, придружени с изящното изпълнение на “Арена Оркестра“.

- Ако имахте възможност, с кой световно известен изпълнител бихте искали да работите?

С Chambao, Bebel Gilberto, Patricia Kaas, Erykah Badu, Michael Buble, Shade, Gretchen Parlato и още много други.

- Може ли една жена да изрази женствеността си чрез музика?

Не може, а е задължително, ако може. По-красива жена от музиката не се е раждала на тази планета... Е, може би Моника Белучи (но пак се съмнявам).

- Довършете изречението – Всяка Edna жена трябва да бъде…

Жена. Просто Жена!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти