Бърз, вкусен и здравословен обяд

А вие какво обядвахте?
Снимка: Thinkstock

Случва ли ви се да хапнете само няколко хапки или нещо набързо за обяд и да продължите да тичате по задачи?
Ако това е така, то трябва да го промените.

Обядът е едно от най-важните хранения за деня и не бива да го пренебрегвате. По-добре на обяд да хапнете повече, отколкото вечер да преядете.

Предлагаме ви няколко начина как да направите обяда си лесен, здравословен и вкусен, дори и на работното място.
Гответе повече за вечеря

Винаги приготвяйте повече храна за вечеря, защото така имате възможността да си вземете за обяд на работното място. Направете голяма салата, сгответе няколко парчета риба в повече и т.н., след това сложете порцията в кутия и сте готови с обяда през следващия ден.

Това е чудесно решение, особено ако знаете, че ви очаква натоварен ден в работата и има вероятност да не успеете да си вземете пълноценна обедна почивка.

Ако сте на диета или искате да сложите в ред храненето си, е добре да си подготвите предварително обедното меню. Седнете в неделя привечер сами със себе си и си запишете на един лист какво ще хапвате за обяд през следващите пет работни дена.
Така ще се улесните с мисленето и на блюдо за вечеря през седмицата.

Когато се храните навън, не се изкушавайте от нездравословните, но апетитни храни. Заложете на салатите, чистото месо, варените картофи и избягвайте мазните и тежки сосове и десертите.

Сега сме в сезона на плодовете, така че едва ли ще ви е трудно да си осигурявате ягоди за десерт или закуска. Те са вкусни и полезни.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти