Да дадеш живот, докато умираш: Бебе се роди сред руините в Сирия, но майката почина

Животът побеждава, животът винаги намира начин да продължи, но понякога цената, която плащаме, е твърде висока, твърде стъписваща.

След разрушителното земетресение, което отне живота хиляди души в Турция и Сирия и опостуши съдби и домове, започнаха да се разказват и истории за надежда, за победата на живота над смъртта. А тези, които ни носят най-много светлина, са историите за десетките спасени дечица, които са прекарали часове под руините, но все пак са открити живи и здрави.

Кадрите на малките дечица, носени на ръце от техните спасители, казват повече от всички думи на света. Тези дечица са истински бойци, а техните спасители са смели герои.

бебе новородено майка
Снимка: iStock

Разтърсващи кадри на новородено сред разрухите от земетресението в Сирия се разпространиха в социалните мрежи. На тях се вижда как спасяват новородено бебе, чиято майка е загинала.

Жената е родила сред развалините от земетресението в Алепу, Сирия. За съжаление тя е починала след раждането на детето.

В социалните мрежи се появи шокиращо видео, на което се вижда как мъж тича с голичко новороденото бебе в ръце, а други се притичват на помощ с топло одеяло, в което да бъде увито.

По-късно, след разказ на роднина, стана ясно, че майката е започнала да ражда скоро след бедствието и е родила преди да умре. Баща ѝ, четиримата ѝ братя и сестри и една леля също са загинали. 

Чичото на бебето, Халил ал-Сувади, каза, че роднините са се втурнали към мястото, когато са научили за срутването. "Чухме глас, докато копаехме - каза той пред информационна агенция АФП във вторник. - Разчистихме пръстта и намерихме бебето с пъпна връв, която все още бе свързана с майката, така че я прерязахме и братовчед ми я закара в болница."

Лекар от болницата в близкия град заяви, че сега момиченцето е в стабилно състояние. Педиатърът Хани Мааруф каза, че бебето е пристигнало в неговата болница в лошо състояние, с "няколко синини и разкъсвания по цялото тяло". "Тя пристигна и с хипотермия заради големия студ. Трябваше да я затоплим и да ѝ дадем калций", добави той.

Каква земетръсна сила са жените, колко силна е тази майка, която дава живот, докато губи своя. Трагедията е огромна, но остава надеждата, че все пак животът е победил. Че това дете е дошло на земята сред купчина руини, но може би е предопределено на съгради един по-добър нов свят. 

бебе новородено майка
Снимка: iStock

Загиналите в Турция и Сирия след земетресението са вече над 8000. Повечето жертви - близо 6000, са в Турция. Роднини на хора, които са живеели в срутени сгради, се присъединиха към спасителни операции с кирки, лостове и дори с голи ръце.

Вижте как можете да помогнете ТУК

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти