Какво да (не) правите при земетресение: Съветите, които могат да спасят живота ви

земетресение
Снимка: iStock

Земетресението е природно бедствие, което не може да бъде предсказано. Неговата продължителност не е голяма, но последствията могат да бъдат тежки, предупреждават от сайта на Министерството на вътрешните работи.

Въпреки действията на държавните органи, в момент на земетресение най-важното е всеки човек да реагира адекватно, защото правилното поведение може да бъде животоспасяващо.

Важно е да създадем безопасна среда в дома си, за да сведем до минимум потенциалните щети, които могат да ни бъдат нанесени при земетресение. В това влизат например закрепването на мебелите и осигуряването на свободен достъп до входната врата на жилището.

При земетръс има някои неща, които е изключително важно да бъдат направени. Информация за тях можем да открием на официалния сайт на МВР, а можем да направим справка и с чужди източници, като например страницата на Червения кръст.

В галерията ще откриете най-важните съвети за действие при земетресение, които ще ви предпазят от сериозни наранявания и дори могат да спасят живота ви:

Съветите, които могат да спасят живота ви при земетресение

 

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти