Ново поколение колагено-стимулиращи филъри изместват хиалуроновите пълнители

Ново поколение колагено-стимулиращи филъри изместват хиалуроновите пълнители
Снимка: iStock

Колагенът е един от основните структурни компоненти, отговорен за еластичността, стегнатостта и свежестта на кожата. С годините обаче кожата губи колаген и това предизвиква отпуснатост, деформация на лицевия контур и образуване на бръчки. Успешно решение за възвръщане на младия и сияен вид на кожата е стимулирането на производството на собствен колаген, който да уплътни и реструктурира тъканите. Затова и Френската фармакологична компания Sinclair е една от първите, лансирали филър, който да стимулира производството на собствен колаген. ELLANSÉ™ бе представен наскоро пред журналисти в клиника по естетична медицина Jewel Skin Clinic. Нейният водещ дерматолог д-р Анелия Здравкова сподели впечатленията си от продукта в своята практика. Модератор на събитието бе Рени Стоянова от Global Aesthetics, официален представител на марката за България.

Снимка: netinfo

Различен механизъм на действие

ELLANSÉ™ е 100% биоразградим продукт и се резорбира напълно от човешкото тяло. Филърът се инжектира в необходимата зона, карайки организма по естествен път да произведе висококачествен собствен колаген, който гарантира дълготрайност и допълнителна естествена тъканна стабилност. Традиционните инжекционни методи са предназначени основно за третиране на фините линии и бръчки. Благодарение на уникалните си характеристики, ELLANSÉ™ не само коригира бръчките, но чрез стимулиране прозводството на собствен колаген придава здрав и младежки вид на кожата.   ELLANSÉ™ е идеален избор както за жени, така и за мъже от всички възрасти. Освен това той е и най-дълготрайният филър, създаван досега. „За разлика от хиалуроновите, които издържат между 6 месеца и 2 години, този е рекордьор и може да издържи до 4 години, в зависимост от вида на продукта, който е поставен. Има разработени четири варианта с избирателна трайност от 1 до 4 години. В моята практика жените избират най-често едногодишният, а тези, които пътуват по-често – четиригодишният.“ – казва дерматологът д-р Анелия Здравкова.

Снимка: netinfo

Различен състав

ЕLLANSÉ™ е синтетичен дермален филър, състоящ се от карбоксиметил целулозен гел (CMC), в който има гладки микросфери поликапролактон – polycaprolactone (PCL). Около поликапролактоновите микросфери се формира висококачествен слой колаген и в резултат на това те образуват скеле за максимилизиране на тъканната инфилтрация и допълнително изграждат дълготраен имплант от естествена тъкан около микросферите. Уникалните гладки микросфери са в основата на оптималната биосъвместимост. Това осигурява отличен профил на безопасност и тази технология от няколко десетилетия се използва в световен мащаб при изработката на биорезорбиращи импланти (хирургични конци, и платна ортопедични импланти и импланти в лицево-челюстната хирургия). Неслучайно ЕLLANSÉ™ е от т.нар нов клас SNR филъри: Safe (Безопасен ), Natutal (Естествен резултат) и Regenerative (Възстановяващ).

Снимка: netinfo

Различно приложение

За разлика от хиалуроновите филъри, които се използват основно за създаване на обеми, ELLANSÉ™  не само може да попълва, като например оформи скулите, но има и други приложения. „Когато имаме задръжка на течности несъмнено изборът ми е колагенов стимулатор.“ – категорична е д-р Анелия Здравкова. Ако поставя филър с хиалуронова киселина, няма да се получи добре, защото заради свойството на хиалурона да попива вода, тези маларни отоци ще станат по-големи. ELLANSÉ™ е идеален за целта, защото той прави не само обем, а  и помага за естествения вид на кожата и нейната регенерация.“ Филърът се използва още и за повдигане на веждите, за моделиране на носа и оформяне на брадичката. Д-р Анелия Здравкова от Jewel Skin Clinic сподели, че го прилага за оформяне на долен лицев контур при пациенти над 40 години. „На по-младите правя т.нар. top model line за подчертаване на скулите.“ Освен това колагеновият стимулатор е чудесен избор за  уплътняване на хлътвания, подмадяване на ръцете, шията и деколтето. Други зони, в които той може да се инжектира, са назолабиалните гънки и марионетните линии. Специалистите съветват след приложението в рамките ва 24 часа да се избягват горещи бани, сауни и интензивни тренировки, прекомерно излагане на слънце и UV светлина в рамките на една седмица след процедурата. Филърът може спокойно да се комбинира с хиалуронови пълнители, както и с лазерни и естетични процедури.

Снимка: netinfo

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти