6 съвета срещу суха кожа на ръцете през зимата, за да възвърнеш нежността им

ръце зима напукани
Снимка: iStock

Зимата е най-големият враг на кожата на ръцете ви. Гладки и меки до края на есента, те могат да станат червени, напукани и грапави до края на зимата. 

Главният виновник? През зимата влажността на въздуха навън се понижава. На закрито нещата са още по-сухи, благодарение на вътрешното отопление. А ако миете ръцете си често, за да избегнете настинка или грип, можете направо да източите живота от кожата на ръцете ви.

Това може да ги остави толкова дехидратирани, че те да се напукат и да започнат да сърбят, да се лющят и дори да кървят. Добрата новина е, че след като разпознаете проблема, вие вече сте на половината път към отстраняването му. 

Това колко добре ръцете ви могат да издържат на суровите зимни условия има общо със силата на вашата кожна бариера. Кожната ви бариера представлява смес от протеини, липиди и масла. Задачата ѝ е да предпазва кожата ви. Това колко добре се справя, зависи най-вече от вашите гени.

Ако имате слаба бариера, сте по-склонни към симптоми на чувствителна кожа като сърбеж, възпаление и екзема. Също така е по-вероятно ръцете ви да стават много сухи през зимата.

Ако сте имали напукани ръце миналата година, най-вероятно това ще се случва отново всяка зима, освен ако не предприемете действия. В галерията ни може да видите шест ценни съвета за възвръщане на нежния вид на ръцете ви през студените месеци.

6 съвета срещу суха кожа на ръцете през зимата

Прочети още:

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти