В очакване на големия въпрос

Няма нужда от притеснения
Снимка: sxc.hu

Двамата се обичате, разбирате и си прекарвате страхотно. Вие самата сте убедена, че това е мъжът за вас и искате да споделите живота си с него. Може би дори живеете заедно и в един момент сватбените камбани започват да бият в главата ви.

Принцът обаче се ослушва и все още не ви е пуснал годежен пръстен в чаша с шампанско и не ви е помолил да се омъжите за него.

Безпокойството се загнездва в сърцето ви, а в глава започват да се въртят мисли и планове как да обърнете нещата във ваша полза.

Всъщност, точно в този момент няма никаква нужда от насилие над ситуацията, а още по-малко от поставяне на ултиматуми. Това може само да го изплаши и прогони.

Истината е, че върху любовта не трябва да се упражнява натиск и ако окажете такъв едва ли ще постигнете нещо положително.

Като начало се успокоите и приемете факта, че това, че още не ви е предложил брак, не означава, че не ви обича истински. Може би той просто още не е готов или не е събрал смелост и ако вие избързате, това само би развалило нещата.

Погледнете на нещата обективно - ако той се държи добре с вас, ако ви е хубаво като сте двамата, ако получавате достатъчно топлина и грижа от него, защо да разваляте положението с нервничене и намеци?

Всъщност, намеците са първото нещо, което трябва да избягвате. Няма нужда през два часа уж случайно да заговаряте за годеж и сватби, нито пък разпалено и със светнали очи да се прехласвате по снимките от женитбата на ваша приятелка.

Вярно е че мъжете много често не ни слушат какво говорим, но все по някое време ще му направи впечатление колко ясни и отчетливи намеци му отправяте и със сигурност това ще го накара да се чувства неудобно.

Мрънкането и недоволството също не върши работа. Може би вие си мислите, че след като живеете заедно и делите всичко, но не сте женени, му предоставяте нещата наготово, но сватбата бележи официалното ви обвързване до живот, а не просто съвместното жителство и общия бюджет.

Друго нещо, което трябва да избягвате, е вманиачаването. Не се правете, че съвсем случайно сте попаднали на каталог с булчински рокли в интернет и много невинно си мечтаете за това как би изглеждала вашата сватба.

Разбира се, в мечтите няма нищо лошо, но може да се докарате до положение, в което толкова да сте затънали в представата за бъдещата ви сватба, че когато се замислите, че дори не сте сгодена, да изпаднете в депресия.

Ако все пак сте заедно от доста време и това, че връзката ви още не е минала на следващото ниво прекалено много ви притеснява, може да поговорите спокойно и открито с партньора си, за да разберете той какво мисли по-въпроса. Важно е само да не се стига до мелодрами и поставяне на ултиматуми.

Още по-лесното решение е да се насладите на това, че още не сте женени. Това положение също има своите предимства, които не бива да бъдат пренебрегвани.

Обърнете повече внимание на себе си и на приятелките си, и не се притеснявайте, ако половината от тях са вече бракувани. Всичко е строго индивидуално и не трябва да сравнявате вашия живот с техния.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Мара Белчева - красивата българска поетеса
Известни

Мара Белчева - красивата българска поетеса

Битка за сърцето на една от най-красивите поетеси била причина...

Маршът на незадоволените жени
Свободно време

Маршът на незадоволените жени

Телата им са покрити с кожа, главата с косми, имат две очи...

8-те навика на щастливите хора
Свободно време

8-те навика на щастливите хора

Има много практични неща, които всяка от нас прави...

Абонамент