Получава ли се приятелството между бивши партньори?

Тъй нареченият мой бивш живот
Снимка: netinfo

Християн Немски

Всяка хубава (и не толкова) история си има своя край, който понякога е дълго чакан, а друг път е изненадващо болезнен. Този финал, в който се ронят повечко сълзи често е свързан с любовна раздяла, но в редица сюжети от реалността една ''приключила'' афера се превръща в нова, която може да се окаже още по-опасна. Само спокойно, защото не говорим за терористични актове, а за дилемата дали да останем приятели (и само такива) с бившия ни партньор.

От една страна, ако връзката между вас е била изчерпана, няма какво да се залъгвате, а е най-удачно и достойно да приключите всичко веднъж завинаги, след което всеки да продължи нататък без удължаваща се агония и унижение. Но уви доста рядко сценарият се развива толкова лесно и наяве. Освен това често мисълта за човека от вашето минало и неговият реален образ продължават да навестяват настоящето ви, особено ако и двамата живеете в един и същи град. Защото покрай общите ви познати, които имате, все ще се намерят поводи за взаимни срещи с него искате или не.

Дотук нещата са горе-долу спокойни, докато във вашия обновен житейски етап не се появи друг мъж или в неговия (на бившия) не изгрее нова жена. Ако вие сте тази с новия партньор, близостта (по приятелски) с бившия може да доведе до ревностни атаки, които в един момент ще започнат да напрягат новопоявилия се избраник. Защото обяснението ''ние сме само приятели с бившия'' надали ще се понрави на когото и да било. Така че внимавайте да не загубите почва под краката си в улисване с доскорошния мъж във вашето обкръжение и пренебрегване на сегашния, за да не останете накрая от двата стола на земята.

Друга не по-малко неприятна ситуация ще бъде и тази, в която хем сте скъсали, хем постоянно се виждате с вашата предишна половинка, а това вечно ще ви връща към спомените и ще ви е все по-трудно да се отърсите от старите емоции, за да потеглите към нови взаимоотношения на бистра глава.

А на всичко отгоре се среща още един развой на събитията и то не в редки случаи, при който след раздяла двойките започват да се желаят още по-силно и тогава никакво приятелство (от платонически вид) не е възможно да се състои. Дали този сексуален модел на поведение след разпадналата се връзка би бил удачен за дълго си знаят само тези бивши партньори, които го практикуват. Но гледайте да не се увличате, защото какъв е смисълът да прекратявате нещо с някого, ако отново ще хлопате на неговата врата за емоционални или телесни услуги.

Все пак всичко при любовните емоции (били те бивши, настоящи или бъдещи) е много относително и зависи от конкретните хора, но малцина са тези, които успяват да превърнат неактуалните си половинки в приятели, към които не изпитват никакъв сексуален апетит. На късметлиите честито, а за останалите остава само да догонят и запазят това равновесие на духа и тялото с уговорката, че никой няма да страда от поетото начинание.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти