Сексуална контрареволюция

Сексуална контрареволюция
Снимка: netinfo

Михаела Петрова

Някога жените осъзнаха, че не е грешно да изпитват оргазъм и да го изискват, някога мъжете се научиха не само как да поправят пералнята, но и как да я пускат, някога жените поискаха да имат и друга кариера извън отглеждането на децата, някога мъжете започнаха да правят в леглото със съпругите си онова, за което преди плащаха на проститутки, за да не омърсяват жената, която целува децата им.

Някога жените започнаха да настояват, че в секса им е много важна предиграта. Някога мъжете проговориха за своите емоции. Някога жените започнаха да не смятат, че фелациото е секс, а съвсем малко преди това се развеждаха, ако някой се осмели да го поиска. Някога...

Никога не съм подозирала, че далеч преди сексуалната революция да е преболедувана от всички като дребна шарка, ще започне нещо, което бих могла да нарека сексуалната контрареволюция. Само преди шест-седем години можех да си позволя обобщения от типа, че мъжете не искат секс, а власт или поне ухо, което да ги чуе...

Сега бих се въздържала от подобна категоричност. Не защото аз пораснах, заедно с поколението, което започна да търси по-дълбоките истини за нашите срещи и разлъки, а защото времената наистина се промениха със шеметна скорост.

Само преди десет години бях изумена, че пенсионирани мадам и порно-актриси водят курсове, посещавани от хиляди жени за това как да бъдат по-добри любовници на съпрузите си и как да извличат максимум удоволствие за себе си. Днес... струва ми се, много от тези жени имат на какво да научат момичетата от бизнеса. Защото съвременната жена, съпруга и майка много повече прилича на някогашните хетери, отколкото жените, които не развиват други качества освен способността да се разгонват, ако наблизо има мъж.

Още по-забавното е, че някои от онези жени, наричани фатални, умелите златотърсачки, често претърпяват от частично до пълно фиаско, независимо дали са със средно образование или с две висши, четири чужди езика и богата култура по всички теми заради които някогашните хетери са били уважавани съветнички на  императори и пълководци.

И въпреки това, класическото семейство е в криза, да си го кажем направо – отмира. Дори Къртни Кокс и Дейвид Аркет се разделиха без да се развеждат и продължиха да работят заедно като продуценти. А за раздялата си обявиха нещо, което звучи твърде парадоксално, когато говорим за "разделяне” на двама души – "решихме да преминем през това ЗАЕДНО”...

Мисля си, че колкото и парадоксално да прозвучи за жените, които вярваха, че да нямат тайни със съпруга си е ключът към вечната хармония, навиците свързани с класическото понятие "семейство” все още са силни. А това, че жените отдавна не искат от мъжете да инвестират само в техните рокли и обувки, а искат много повече – да бъде инвестирано в техните проекти, мъжете си го превеждат на "техния език” сякаш някой иска от тях да им плати, за да го надскочат.

А това, извините ме, за цинизма, но на мъжа "не му го вдига” – и преносно, и буквално. Дори и курвите вече го искат, а това вече не ги прави конкуренция на съпругите.

И въпреки това, продължавам да мисля, че цялата тази бъркотия отново ще бъде само един бърз адаптивен период. За мъжете.

Момичетата, както всички знаем, се развиват по-бързо. Като видят, че няма накъде и че идеята не е някой да ги застрашава и омаловажава, ще свикнат да партнират на новата ни същност, в която желанието за истинска и дълбока интимност е водещо.

Това е нашата контрареволюция и тя няма нищо общо с разюздаността, независимо, че и това го можем.   

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти