Предложение за брак? Да, но не пред публика

Предложение за брак? Да, но не пред публика
Снимка: Thinkstock

Смущаващо, удивително, прекрасно, евтино, романтично - това са само някои от определенията на публичното предложение за брак. Те зависят изцяло от типа човек, който получава предложението.

На някои хора то би се харесало, други са категорично против, а за трети е все едно как ще получат предложението, важното е, че ще минат под венчило.

Британско изследване показва, че 40 на сто от хората смятат, че публичното предложение за брак е смущаващо. Поради това те не биха могли да се насладят на момента и дори биха отказали предложението. Според тези хора предлагането на брак на четири очи прави актът по-личен и много по-романтичен.

Изследването показва също така, че 32 на сто от хората смятат, че публичното предложение за брак е признак на лош вкус. Това обаче не означава непременно, че те не биха се зарадвали на такова предложение.

Изследователите предупреждават - скриването на пръстена в храна е изключително старомодно и често води до задавяне. Като отправна точка помислете какво харесва партньорът ви.

Не правете нищо прекалено сложно и не добавяйте допълнителен стрес към ситуацията, която би трябвало да е най-важният момент от връзката, съветват учените.

28 на сто от анкетираните смятат, че публичното предложение за брак е романтично, така че за тях има огромно разнообразие от неща, които можете да направите, за да им покажете любовта си публично. Но и тук има някои основни правила, които е добре да спазвате.

Не правете предложението пред роднините, защото не знаете каква ще бъде реакцията им. Възможно е те да се смутят, а това допълнително ще ви стресира. Добре е обаче да уведомите веднага семействата си, след като вземете заветното решение.

Не карайте половинката си да ви отговаря веднага, това е изключително важно решение, а партньорът/ката вероятно ще е превъзбуден/а от ситуацията, така че не очаквайте категорично "да", веднага след като подарите пръстена.

На последно място, не се сърдете, ако партньорът ви каже "не". Това е голямо решение и фактът, че вие сте готов/а за брак, невинаги означава, че партньорът/ката също е готов/а. 

Интересно е да се отбележи, че в последно време на самото предложение на брак се гледа толкова сериозно, колкото и на самата сватба. Затова има и редица агенции, които предлагат услугите си и се стараят да организират възможно най-романтичното и най-вече неустоимо предложение. Може да прочетете повече тук.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти