Предложение за брак? Да, но не пред публика

Предложение за брак? Да, но не пред публика
Снимка: Thinkstock

Смущаващо, удивително, прекрасно, евтино, романтично - това са само някои от определенията на публичното предложение за брак. Те зависят изцяло от типа човек, който получава предложението.

На някои хора то би се харесало, други са категорично против, а за трети е все едно как ще получат предложението, важното е, че ще минат под венчило.

Британско изследване показва, че 40 на сто от хората смятат, че публичното предложение за брак е смущаващо. Поради това те не биха могли да се насладят на момента и дори биха отказали предложението. Според тези хора предлагането на брак на четири очи прави актът по-личен и много по-романтичен.

Изследването показва също така, че 32 на сто от хората смятат, че публичното предложение за брак е признак на лош вкус. Това обаче не означава непременно, че те не биха се зарадвали на такова предложение.

Изследователите предупреждават - скриването на пръстена в храна е изключително старомодно и често води до задавяне. Като отправна точка помислете какво харесва партньорът ви.

Не правете нищо прекалено сложно и не добавяйте допълнителен стрес към ситуацията, която би трябвало да е най-важният момент от връзката, съветват учените.

28 на сто от анкетираните смятат, че публичното предложение за брак е романтично, така че за тях има огромно разнообразие от неща, които можете да направите, за да им покажете любовта си публично. Но и тук има някои основни правила, които е добре да спазвате.

Не правете предложението пред роднините, защото не знаете каква ще бъде реакцията им. Възможно е те да се смутят, а това допълнително ще ви стресира. Добре е обаче да уведомите веднага семействата си, след като вземете заветното решение.

Не карайте половинката си да ви отговаря веднага, това е изключително важно решение, а партньорът/ката вероятно ще е превъзбуден/а от ситуацията, така че не очаквайте категорично "да", веднага след като подарите пръстена.

На последно място, не се сърдете, ако партньорът ви каже "не". Това е голямо решение и фактът, че вие сте готов/а за брак, невинаги означава, че партньорът/ката също е готов/а. 

Интересно е да се отбележи, че в последно време на самото предложение на брак се гледа толкова сериозно, колкото и на самата сватба. Затова има и редица агенции, които предлагат услугите си и се стараят да организират възможно най-романтичното и най-вече неустоимо предложение. Може да прочетете повече тук.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Колко чифта обувки имате в гардероба?

Трите зодии, без които светът не би оцелял
Астрология

Трите зодии, без които светът не би оцелял

Светът е балансиран, защото е населен с различните представители на...

Ненормална съм, мрънкам и не знам какво искам
Свободно време

Ненормална съм, мрънкам и не знам какво искам

Днес решихме да ви припомним един текст, който ни показва...

Сексът, от който се страхуват жените
Свободно време

Сексът, от който се страхуват жените

Eдна от най-обсъжданите и най-скандалните теми - това е темата за...

Абонамент