Пияна жена – весела къща

Пияна жена – весела къща
Снимка: Thinkstock

Тодор Капитанов

Припомняме един култов текст на любимия ни Тодор Капитанов. Приятно четене! (бел.ред)

В предишен текст обяснявах, че пиенето е право на мъжете и че жените трябва да проявяват разбиране към този порок. Но не само това – те трябва и да ги насърчават в тези им действия, защото това е изцяло в техен интерес.

Как обаче изглеждат нещата от другата страна на монетата, когато жените употребяват алкохол, ще обсъдя в следващите редове.

Пияна жена – весела къща. Със сигурност не само нейната.

Пияната жена развеселява и къщата на комшията, на колегата си, по всяка вероятност и къщите на приятелите на мъжа ѝ. Факт.

Няма по- лесен начин да свалиш нечия жена от това да я напиеш. Впрочем, ако си мъж и си попаднал на това четиво, знай, че това се отнася и за твоята любима, която все по-често пътува в командировки и закъснява след работа, защото "са я забавили в офиса".

Изумявам се, когато някой каже, че е грозно някоя жена да бъде пияна. Ако е така, защо тогава точно към дамите в нетрезво състояние винаги има повече внимание, отколкото към приятелките ѝ?

Същите приятелки, които никой не забелязва и не иска да се запознава с тях, защото с трезва мисъл стоят в някой ъгъл в заведението, укорявайки фриволното поведение на останалите, които искрено се забавляват.

Освен физически, мъжете могат да се насладят и интелектуално с подпийнали дами.

Преди известно време попаднах в точно компания на почерпени жени, а когато казах, че трябва да вземат някакви мерки относно алкохола, едната ми отговори, че винаги компанията пие с мярка – от 50 или 100 мл. След което ми благодари за проявената загриженост. Как да не се влюби човек във въпросната?

Пиещите жени никога не остават "на сухо". Все пак едно от любимите питиета на дамите е сухото вино. Също така не могат да бъдат обвинени, че не са добри домакини, защото през живота си не са хващали леген. Точно на тях, всеки път, когато употребяват алкохол, легенът им е в ръцете.

Дори го оставят близо до леглото си преди да заспят. И ако мислите, че гореспоменатите жени са алкохолно зависими, то със сигурност ще сгрешите. Те са абсолютно независими в това отношение – пият, когато и колкото си искат.

Категорично мога да се отбележа, че алкохолът е порок единствено на интелигентните жени. Жените, които са приели, че равенството между половете е даденост, а не утопия.

Жените, които се присмиват на социалните норми. Жените, гледащи иронично на обществените ограничения.

Ограничения, диктуващи им да бъдат пасивни и да не правят подобни "лоши" неща, защото бабичките в квартала евентуално могат да си говорят една на друга, че тази или онази е еди каква си.

Пияна жена – весела къща. Със сигурност не само нейната. А сега наздраве!  

Прочетете още от Тодор Капитанов в Edna.bg:

Не ме занимавай с твоите глупости!

Женските празници умряха! Да живеят жените!

10 лъжи на мъжа, с които прелъстява жената (част 2)

10 лъжи на мъжа, с които прелъстява жената (част 1)

Мъжете не искат жени, а робини!

Струва ли си да се преклониш пред жена? Да!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти