Опасните заблуди, които могат да увредят връзката

Опасните заблуди, които могат да увредят връзката
Снимка: Thinkstock

Милена Родригес

Тези неща, които ще ви изброя, се отнасят най-вече за брака, но ако живеете в сериозно обвързване без брак, също важат за вас. Разводите са вече много голям процент, затова е разбираемо, че женените двойки се притесняват за брака си и търсят начини да го укрепят. За да стане това, моля, отделете време и усилия, за да поправите нещата и спрете да вярвате в следните три мита:

Вашият съпруг/партньор е най-добрият ви приятел

Всъщност вашата брачна половинка не би трябвало да е най-добрият ви приятел... защото това би било доста отегчително. По-скоро връзката ви ще остава жива и интересна, ако имате партньор, който притежава достатъчно сходни на вашите качества, заедно с други черти, които са едновременно и леко дразнещи и очароващи ви.

Най-добрият приятел е обикновено някой, който страшно много прилича на вас. Но той не е достатъчно различен, за да създаде у вас страстта, която очаквате да имате в брака си. Затова не се изненадвайте, че понякога ще намирате повече общи неща с други хора, а не със съпруга/ съпругата си. И това може да се окаже добре за връзката ви!

Не бива да си лягате сърдити

Понякога е добре да разрешите конфликта на момента. И все пак има други случаи, когато това не е възможно. Някои конфликти имат нужда от повече време, за да могат да бъдат разрешени. Ако се опитвате да "оправите нещата", преди да си легнете, това може просто да доведе дотам, че да игнорирате различията си. Вместо да замазвате така нещата, си обещайте, че ще продължите обсъждането на другия ден и си отделете време за този труден разговор.

Не е лесно да сте в присъствието на партньора си, когато той е гневен – ето защо двойките се стремят да избягват и пренебрегват конфликтните си точки, като се правят, че нищо не е станало. Всъщност щастливите и успешни двойки понякога се разгневяват един на друг... само че продължават да обсъждат проблема си, докато намерят решение, дори и това да отнеме няколко дни.

Не бива да се карате пред децата си

Честно казано, това е ужасен съвет! Децата, които никога не виждат родителите си да са на различно мнение, така и не се научават как да се оправят в конфликтни ситуации. Те се сдобиват със склонността да избягват конфликтите в своите бъдещи връзки, като смятат за даденост, че родителите им никога не са имали различия помежду си.

Няма лошо в това родителите да не се съгласяват един с друг пред децата си, стига да го правят по учтив и безопасен начин. Какво имам предвид?... Без заплахи, без наричане с обидни думи и естествено, без насилие. Дръжте се като цивилизовани възрастни хора, като знаете, че така учите децата си да се оправят с конфликтите по успешен начин. Малките ще научат, че човек може да обича някого, като в същото време невинаги е съгласен с него (а реалната любов е точно такава). Ако децата осъзнават това, то ще ги накара да се чувстват и по-сигурни в емоционално отношение.

Въпреки че горепосочените съвети, давани често в медиите от "специалисти", са добронамерени, те често затрудняват двойките, които ги прилагат и виждат, че няма резултати на практика.

Това, което е най-важно за брака или сериозното обвързване, е просто всеки един от партньорите да има желание и готовност да му пука за другия. Може би невинаги двамата ще приложат тази загриженост перфектно на практика, но когато всеки от тях чувства, че на другия съвсем искрено "му пука", връзката ще процъфтява, дори и двамата да не спазват разни заучени правила за щастлив семеен живот.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти