Кой пол е по-авантюристичен

Легенди за страстта
Снимка: Thinkstock

Сексуалният живот на жените е станал още по-авантюристичен и те имат връзки с два пъти повече мъже, отколкото преди 20 години, разкриват нови социологически данни.

Оказва се, че по-заможните и образовани дами са най-приключенски настроени в любовта.

Изследователи от Лондонския университетски колеж анализирали 15 000 души и установили, че като цяло британците не правят секс толкова често, колкото преди десет години, вероятно заради натоварената си работа.

Жените и мъжете на възраст между 16 и 44 години практикуват секс средно три пъти в месеца спрямо пет пъти през 90-те години на миналия век. Допитването показва още, че жените настигат мъжете по брой на партньорите и възрастта, в която започват да правят секс.

10% от дамите, участвали в изследването, признали също, че били принуждавани да правят секс против волята им в определен период от живота си. Средната възраст, когато това се случва, е 18 години, като в 85 на сто от случаите принудата идвала от бившия партньор, приятел или познат. Само 44% от жените разказвали на някого за преживяното, а 13 на сто съобщавали в полицията.

Жените имат 8 партньори в живота си, а 20 на сто – над десет. Макар това да е по-малко от 12-те партньорки в живота на мъжете сега спрямо осем през 90-те години на миналия век, дамите бързо наваксват изоставането. 16% от представителките на нежния пол признали, че са имали влечение към своя пол, спрямо 5 на сто от мъжете.

Също така данните сочат, че средната възраст, на която днешните младежи губят девствеността си, е 16 години спрямо 19 години при хората, които сега са на 60 години.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти