Актьорът Уентуърт Милър призна, че е гей

Актьорът Уентуърт Милър вече се нареди до колегите си Закари Куинто, Мат Бомър, Бен Уишоу, които също публично разкриха своята хомосексуална ориентация
Снимка: Getty/Guliver

41-годишният американски актьор Уентуърт Милър разкри, че е гей с писмо до организаторите на Международния кинофестивал в Санкт Петербург.

Той бил сред официалните гости на събитието, но отказал поканата заради водената законова пропаганда срещу ЛГБТ (лесбийки, гейове, бисексуални и транссексуални) хората в Русия.

"Благодаря ви за любезната покана. Като човек, който е имал удоволствието да посети Русия и да се впечатли от древната ѝ история, бих бил щастлив да отговоря положително. Но като гей, ще отклоня поканата", пише Милър до директорката на фестивала в Санкт Петербург Мария Авербах.

Актьорът, станал известен с образа на Майкъл Скофийлд от сериала "Бягство от затвора" ("Prison Break"), добавя, че бил дълбоко притеснен от отношението на руските власти към хомосексуалните хора и не би искал да посещава страна, "в която на личности като мен изначално се отрича основното им право да живеят и обичат открито".

В Русия вече е подписан указ за забрана на пропагандирането на хомосексуализма сред подрастващото поколение и осиновяването на деца от гей двойки, а освен това през следващите 100 години е въведена забрана за провеждане на гей паради в Москва.

Напоследък Милър се изявява и като сценарист, а сюжетът на трилъра "Stoker" с участието на Никол Кидман е негово дело.

Да припомним, че още през 2008 г. Уентуърт Милър бе сниман от папараци по улиците на Лос Анджелис заедно с актьора Люк Макфарлан (познат ни в ролята на готвача Скоти от сериала "Братя и сестри" ("Brothers & Sisters"), който е открит гей, след което започнаха и спекулации, че двамата с Милър имат любовна връзка.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти