Коя е най-непривлекателната част от човешкото тяло

Фокусът е нарушен
Снимка: Thinkstock

Краката са най-непривлекателната част от човешката анатомия, установиха невролози, които анализирали връзката между секса и мозъка.

В проучването на университетите в Бангор и Йоханесбург краката получили най-ниската оценка от всички 41 части на тялото от гледна точка на сексуалната привлекателност, следвани от капачката на коляното.

Изследователите разкрили още, че мъжете харесват задната част на краката и ръцете, докато жените не се впечатляват особено от тези телесни зони.

Учените открили също, че мъжете имат почти толкова ерогенни зони, колкото и жените.

"Много хора допускат, че женското тяло е пълно с ерогенни зони, а мъжете имат само една, очевидно коя. Но това не е така. Броят им е горе-долу равен при двата пола, може би с леко превъзходство при представителките на нежния пол", заяви ръководителят на анкетата проф. Оливър Тънбъл от университета в Бангор.

Според експертите резултатите, получени въз основа на допитване сред 800 души във Великобритания и Южна Африка, не се влияят от раса, пол и сексуална ориентация. Сред най-харесваните анатомични части пък се нареждат устните, ушите и раменете.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти