Кои нации правят най-редовен секс

Първенци по плътска наслада
Снимка: Thinkstock

Според международни експерти по отношение на честотата на сексуалните контакти няма писани правила и тя зависи най-вече от личните потребности на дадения индивид.

Данните обаче показват, че хората, които живеят на топъл климат, се отдават на повече интимности от онези, населяващи скандинавските страни.

Това си има и своето логично обяснение, защото южният и по-горещ климат способства за повишаване нивото на тестостерон в организма, от което се увеличават и желанията за по-наситени сексуални преживявания.

Най-интензивен сексуален живот водят американците, правещи секс средно по 124 пъти в годината, следвани от гърците – 117 пъти и жителите на Южна Африка – 116 пъти.

Новозеландците са четвърти в списъка с близо 115 полови акта в рамките на 12 месеца, а веднага след тях се нареждат французите, италианците и израелците.

Учените заключват, че липсата на копнеж за чест секс не е проблем или знак за тревожност.

Те смятат, че сексът поне веднъж седмично помага да се справим със стреса, но ако пък го практикуваме още по-редовно, това ще облекчи безсънието, депресивните епизоди, а също така ще подсили и имунната ни система.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Каква зимнина ще правите това лято?

Абонамент