Красотата на жената зависи от мъжки хормони

Красотата на жената зависи от мъжки хормони
Снимка: Getty/Guliver

Тестостеронът - основният мъжки полов хормон, е от голямо значение за външния вид на жените, установиха учени.

По време на менопаузата в организма на жените се наблюдава драматичен спад на хормона естроген. Десет или повече години преди прекратяването на работата на яйчниците, нивата на половите хормони прогестерон и тестостерон също започват да намаляват.

Двата хормона имат решаваща роля в превенцията на болести като репродуктивни нарушения, рак на гърдата, автоимунни заболявания, намалена плътност на костите и остеопороза, както и спад на либидото и сексуалното желание.

През последното десетилетие учените намират все повече доказателства, че тестостеронът, който е основният мъжки полов хормон, е от решаващо значение за здравето и красотата на жените. Той позволява на дамите в зряла възраст да поддържат добра фигура и да бъдат сексуално активни.

Скорошно проучване, в което участват 75 жени на възраст между 31 и 56 години показва, че по една или друга причина отказването на яйчниците или отстраняването им рязко намалява нивото на тестостерон в женския организъм.

Друга група доброволки се подложили на интересен опит, по време на който лекарите изкуствено им инжектирали по 300 микрограма тестостерон на ден.

В резултат на това жените значително подобрили сексуалния си живот, настроението и цялостното си здравословно състояние. 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти