Кога мъжете се държат добре

Кога мъжете се държат добре
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Според ново проучване мъжът има добро поведение и са щедри, когато до него стои привлекателен член на противоположния пол.

Публикуваните в британските медии открития са базирани на резултатите от две изследвания, разглеждащи 130 мъже и жени на средна възраст 21 години.

При първия експеримент участниците е трябвало да играят игра, при която били длъжни да дарят пари на дадена организация. Впоследствие учените установили, че мъжете отпускат далеч повече средства, когато са наблюдавани от сексапилна жена.

Докато при жените полът на наблюдателя не бил от значение. При втория експеримент мъжете били събрани на едно място и отново били помолени да правят дарения. Докато ги следели жени, те се надпреварвали кой ще отпусне по-голяма сума, а след смяната на наблюдателите те почти развили апатия.

"Проучването ни доказа, че добрите дела на мъжете зачестяват, когато имат възможността да се копулират. На теория това предполага, че добрите дела са човешкият еквивалент на пауновата опашка.

А на практика изследването показва как обществото може да насърчава безкористните действия", заяви д-р Уенди Айрдейл от Шефийлдския университет.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти