Какво се случва през първата брачна нощ

Химера ли е сексът
Снимка: Thinkstock

Ако съдим по филмите, първата брачна нощ е апотеоз на сексуалното привличане между младоженците, но в действителност нещата са различни, показва ново изследване.

В него са участвали 2 128 двойки, като всяка пета сред тях започвала да прави секс за първи път на третата нощ след своята сватба. 52% от младоженците не се разгорещяват най-често, защото мъжът е прекалено пиян (24% от случаите). Сред останалите причини е и умората след тържеството. 16% от булките пък били толкова изтощени, че веднага заспивали.

Според специалисти резултатите са следствие на модерните връзки, в които голяма част от двойките живеят заедно доста преди сватбата. Това отчасти премахва магията на първата брачна нощ.

В 13% от случаите булката е била много почерпена, а при 11 на сто от младоженците децата, които вече са се появили на бял свят, пречат на младото семейство спокойно да се отдаде на плътски удоволствия.

Близо 9% от младоженците се карат след сватбената церемония, а 8% от анкетираните купонясвали с гостите цяла нощ и нямали време и енергия за секс, а други 4% казват, че просто не са изпитвали желание да консумират брака си физически.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти