Приятно изцеление: Какво лекува хубавият секс?

Сексът с правилния човек е едно от най-приятните усещания на света. Интимната близост с партньора подобрява настроението и заздравява връзката, но също така води до редица ползи за тялото ни. 

В тази статия ще задълбаем в темата относно това какви проблеми може да предотвратят честите и качествени сексуални контакти с любимия човек.  

секс
Снимка: iStock

Вируси 

Серотонинът се отделя активно по време на секс и не само е „отговорен“ за доброто ни настроение, но и поддържа имунната система. Съответно по-сексуално активните хора са по-малко податливи на вируси и се възстановяват по-бързо. 

Между другото, не трябва да забравяте и за ефекта на интензивния секс върху повишаването на телесната температура.  

секс
Снимка: iStock

Алергии 

Това е приятно занимание във всяко едно отношение – ефикасно естествено средство е за лечение на алергии и дори симптоми на астма. Сексът, първо, облекчава стреса, и второ, насища кръвта с кислород и увеличава кръвоснабдяването на дихателните органи. 

секс
Снимка: iStock

Сърдечни заболявания 

Ако сте имали инфаркт, тогава определено трябва да водите редовен полов живот. Проучване установи, че редовният секс в рамките на шест месеца след инфаркт намалява риска от втори такъв с 35%. 

Всичко е свързано с натоварването, което сърдечният мускул получава по време на правене на любов. Краткотрайното и интензивно увеличаване на сърдечната честота е изключително полезно за здравето. Въпреки това, не трябва да се ограничавате само до секс. Плуване, бягане или ходене също трябва да се практикуват възможно най-често. 

секс
Снимка: iStock

Мигрена и други болки 

Артрит, мигрена, менструални болки - сексът помага при тези (и много други) болезнени състояния. 

Освен това, както показват резултатите от изследването, за да намалите болката, дори не е нужно да търсите партньор: самостимулацията дава същия (а в някои ситуации дори по-добър) ефект. 

секс
Снимка: iStock

Депресия и тревожност 

Невротрансмитерите, които се произвеждат активно по време на секс, помагат за намаляване на тревожността и ви помагат да се отпуснете. Най-хубавото е, че този ефект е дълготраен и продължава да действа няколко часа след същинския полов акт. 

А във видеото горе можете да разберете и защо е полезно да правим секс всеки ден.

За още полезнa и любопитна информация, харесайте страницата нa Edna.bg във Facebook ТУК, последвайте ни в Instagram ТУК, намерете ни в TikTok ТУК.

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти