Да влезем в час: Какво е “секстинг” и как да го овладееш?

Секстингът може да бъде тема Табу, тъй като въпросите за поверителността и злополуките могат да бъдат в най-добрия случай неудобни, а в най-лошия слагащи край на кариерата ви. Помислете обаче за ситуация, в която сте във връзка с човек, на когото имате доверие. Ето нашето ръководство за мръсни приказки.  

Нека започнем с определението за “секстинг”. Това е всяко текстово съобщение, което включва сексуални намеци или явен сексуален език, снимки или видеоклипове. Обикновено е предназначен за флирт или вербална стимулация.  

секстинг
Снимка: iStock

Този тип комуникация е често срещан. Според проучване от 2020 г. 48 процента от възрастните между 18 и 29 години са практикували секстинг.  

Как да практикувате секстинг безопасно? 

Единственият начин да сте 100 процента сигурни, че вашите снимки и съобщения няма да изтекат, е да не ги изпращате на хора, които не познавате на живо и на които нямате доверие. 

„Проведете разговор с партньора относно това какво ще правите със снимките на другия, независимо дали някой ден комуникацията ви приключи“, казва Кейт Балестриери, секс терапевт. 

секстинг
Снимка: iStock

„По-безопасните секстинг практики включват да не показвате лицето си или разпознаваеми части от тялото“, предупреждава Крис Донахю - терапевт, лектор и преподавател 

Съгласието винаги е от ключово значение. Първо помислете за изпращане на текстови съобщения, с които да сте сигурни, че другият човек е в правилното настроение и пространство. Това е особено важно, ако не се познавате достатъчно добре. Препоръчително е да избягвате да изпращате интимни снимки, докато не се уверите, че другият е сам или поне не с родители или колеги”, допълва Балестриери. Той дава следните предложения за начало на такъв разговор.

  • „Мислех си за теб цял ден… Искаш ли да поиграем?“ 
  • „Искаш ли да видиш снимка на новия ми сутиен? ;)” 
  • „Имаш ефект върху мен… Харесва ми. Искам да те видя." 

секстинг
Снимка: iStock

Секстингът не е любима практика на всеки и не е нужно да бъде. Потребител на Reddit споделя следното: „Обикновено съм много отворен и обичам секса, но това е нещо, което правя с партньора си, когато и двамата присъстваме физически и го искаме. Когато той не е там, не мисля за секс и 100 процента не съм в настроение” 

Независимо дали изобщо не сте фен на секстинга или просто не сте в настроение в определен случай, бъдете директни и кажете какво чувствате или не чувствате. 

За още полезнa и любопитна информация, харесайте страницата нa Edna.bg във Facebook ТУК, последвайте ни в Instagram ТУК, намерете ни в TikTok ТУК.

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти