Да излезеш от приказката за принца на белия кон

Излез от приказката за принца на белия кон
Снимка: netinfo

Михаела Петрова

Така се случи, че успях да се запозная неформално с Фредерик Бегбеде. Попаднал сред три непознати жени вечерта преди да си хване самолета, какво да ни прави човекът, реши да играем на една игра с въпроси, на които трябва да отговаряме истината, истината и само истината. Един от въпросите, на който аз отговарях беше: "Ако имаш дъщеря на 18 години и трябва да й кажеш едно единствено нещо, което да е важно за целия й живот, какво ще е то?". Реших да играя с извода, до който неколкократно стигахме на нашите култови женски сбирки: "Да излезе от приказката за принца на белия кон", казах.

Трябваше обаче и да обясня как си я представям тази работа. И какво правиш когато спреш да се надяваш, че ще срещнеш своя The One. Обясних своята версия така: "Трябва да се съсредоточиш върху себе си, да изучиш сетивата си, да опознаеш нещата, които харесваш и които не харесваш, кога обичаш да ставаш, кога обичаш да лягаш, как ги предпочиташ яйцата (нали помните онази сцена от "Булката беглец" - с всяко ново гадже, тя започваше да яде яйцата както той ги предпочита и правеше онова, с което той се занимава. Когато реши да се вземе в ръце, си направи яйца по 10 различни начини, за да разбере кои яйца харесва тя). И тогава, когато си центрирана в себе си, ще привлечеш и мъже, които са в синхрон с теб.

Бегбеде се съгласи, че трябва да се излезе от приказката за принца на белия кон, но останалото оспори - дори когато си наясно със себе си, няма гаранция, че онзи, с когото ще се напаснеш в някакъв момент, е твоят човек, защото любовта не трае вечно.

"В един момент човек помъдрява - настоя той. - Освен, че си наясно със себе си, не може винаги да скиташ. Трябва да имаш ясни критерии какво ти е най-важно за човека, с когото можеш да живееш. Вкусовете, навиците, любовта са неща, които се променят".

Този път аз се съгласих, защото точно това бе и идеята на един от нашите женски разговори по време на онзи тип женски сбирки тип "Сексът и градът" на тема "да избягаш от приказката за принца на Белия кон".

Важно е да уточня, може би, че половината от жените, с които се събираме, имат стабилен брак или дълга, устойчива връзка. Другата половина все още са в своя скитнически период. И "скитниците" са на различна възраст. На този етап, аз съм окей с живота си на необвързана. Устроила съм си живота така, че липсата на ежедневно общуване с мъж, не е липса, а достойнство и благодат.

В крайна сметка, цялата работа опира и до децата - не можеш току-така да избереш мъж, от когото не искаш да родиш деца. Но тази тема сега ще я прескоча, независимо, че тя е свързана с идеята за принца.

Така или иначе никоя от нас, за нищо на света и през ум няма да й мине да зареже мъжете централно. Ако имаме някакъв спор, той е само за различните начини на форматиране на връзката, така да се каже.

Онази, която всички приемат за най-мъдра в групата, условно наречена Софи каза: За да излезе от илюзията за Принца на белия кон (колкото по-бързо и по-рано, толкова по-безболезнено), всяка жена трябва да определи девет неща, които са важни за нея и три, с които по никакъв начин не трябва да прави компромис.

Въпросните три неща е важно да си ги припомняш в екстремни ситуации - когато връзката е на някой от своите кръстопътища. Друга много важна подробност е, че след като определиш деветте неща, които са ти важни в един човек, трябва да запомниш много добре, че ако мъжът отговаря на 6-7 от тези критерия, това е твоят човек. Ако отговаря и на 9-те... "има нещо гнило в Дания".

Здраво зациклихме когато стана дума, че са ни важни други неща, а не благосъстоянието му, но все пак то е важно, защото не можем да направим компромис с личния си lifestyle. Говорихме и за обратния казус - какво правим, когато жената няма добри финансови възможности, а той има. По тази линия се оказа, че на тази маса и по този въпрос цари единодушие, синтезирано от репликата: "Той може да ти дава 1000 лв., но само ако ти изкарваш 2000".

Приятелката ни с най-дългогодишния брак се забавляваше до едно време с критериите, с които обстрелвахме хаотично пространството и в един момент ни каза: "Страшни глупости говорите. Толкова е лесно да "вкараш един мъж в чехлите". Когато жената иска Той да Е, той иска да се чувства като такъв.

За да се ограничим с 3-те важни неща, ще ви кажа какво ми е важно на мен:

1. Да ми носи кафе в леглото сутрин, в часа, в който се събуждам, независимо дали ми говори и дали сме се карали за нещо предишната вечер.

2. Да не свършва преди мен.

3. Да бъде в състояние и да поеме отговорността да осигури бъдещето на децата ни, независимо от отношението му към мен.

Такъв човек ти просто го уважаваш. Ако изпълнява тези три важни неща... сам си "влиза в чехлите" и за всичко останало.

Впрочем, мъжете са съвсем наясно с тази необходимост от практичност, когато си избират съпруга. И уважават жената, която е наясно какво иска. Или както каза и Бегбеде (повтарям): "Трябва да имаш ясни критерии какво ти е най-важно за човека, с когото можеш да живееш. Защото любовта не трае дълго".

Тази статия е дело на Миахела Петрова.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти