Изгубени в превода на оргазма

Изгубени в превода на оргазма
Снимка: netinfo

Михаела Петрова

"Кога симулирате оргазъм?" - попитах група приятелки, с които  сядаме  на питие и приказки отделно от мъжете.  
- Когато искам да зарадвам някой мъж или когато искам да се отърва от него - беше първият отговор.

Последваха и други:

- когато се държи сякаш очаква да му пиша оценка, това разваля всичко. За да се отпусне и да престане да се състезава, съм готова да изиграя какво ли не.
- когато не е благоволил да се изкъпе. Дивно неуважение.  Всъщност му се ядосвам, а той приема това за страст. Пълно безумие. 
- когато съм уморена, спи ми се и не ми е до игрички. 
- когато се отчаям от некомпетентното му отношение към клитора ми
- когато представата му за секс включва само и единствено голямо блъскане. И въобще не обръща внивание, че главата ми се удря в стената, че ме боли, че си слагам петите на гърдите му, за да го контролирам, а не защото не съм ходила на фитнес тези дни.

Някои съображения относно секса
Написани са стотици книги за това как да се любиш с мъж. И във всички те съветват какви сложни и хитроумни техники да бъдат приложени, за да го възбудиш. Звучи ми твърде смахнато, защото в действителност е твърде лесно мъжът да бъде възбуден. Говоря за здравият физически и психически мъж.

Извън художествената реалност, резултатът е плачевен и за двете страни. Язък за целия флирт, за всички романтични вечери, скъпи или просто мили подаръци, ако на финала получиш просто едно блъскане и за да спреш това безумие, си принудена да надскочиш актьорското майсторство на Мег Райън ("Когато Хари срещна Сали") в имитирането на оргазъм. 

Тихата вода сред нас, ни слушаше и кротко каза: "Аз веднъж го накарах да протегне лявата си ръка и с десния юмрук да удря дланта си само една минута, за да разбере какво е да бъдеш "чукан". Издържа 30 секунди и беше поразен. Оттогава насам е далеч по-склонен да правим нещата така, че и на двамата да ни харесва. И оргазмите ми вече са истински."

Свят голям, оргазми разни
Според статистиките 61 % от жените стигат до оргазъм чрез стимулация на клитора, 33 % по време на полов акт, 42% изобщо не са сигурни дали са изпитвали оргазъм, повече от 70% са научили истината за своя оргазъм по време на мастурбация. Но любопитното в цялата история е друго - никоя от моите приятелки не вярваше, че другата има представа какво е оргазъм, след като не можеше да припознае в описанията "своя вид". 

Е, при положение, че ние имаме спорове по темата, как да искаме мъжете да ни разберат? Тяхната еякулация е ясна като бял ден - може да се види, пипне, помирише, вкуси, да се размаже по тялото като най-блажения балсам, да се хвърли в кофата заедно с презерватива, вързан на фльонга.

Тяхната физиология не позволява да достигнат до финала без секс или фелацио, или  мастурбация. Докато оргазмът при жените може да бъде всеки път различен, като светлосенките на нощта, като различните видове кихане, като морските вълни, като нюансите на женския смях - тих като въздишка, гърлен, писклив кикот, смях, който тресе цялото тяло...

Можем да получим почти пълна илюзия за оргазъм без да ни докоснат с пръст. Мисля, че който успее да "преведе" цялата тази работа на "мъжки език" трябва да получи Нобелова награда за мир между половете.  

Tекстът е дело на Михаела Петрова и е публикуван в сп. "Жената днес". 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти