Има ли сексът срок на годност? Искрено и лично за отношенията под завивките след 60 години

възрастна двойка
Снимка: iStock

Сексът за мнозина все още е тема табу, а определени аспекти от темата са направо непристъпна територия. Когато стане въпрос за секс след 60 години поради някаква причина всеки иска да запуши ушите си и да избяга панически.

От една страна, никой не иска да си представя родителите му или дори баба му и дядо му в подобна ситуация. От друга страна, живеем в култура, която ни казва, че сексът има срок на годност и че е неприемливо и дори донякъде гнусно двойки над опеределена възраст да бъдат сексуално активни.

Но днешните хора на 60 не са като хората на 60 едно време. Всеки е чувал, че 40 е новото 20. Е, по тази логика защо 60 да не е новото 40? А и изобщо защо трябва да бъдем част от една стигма?

Хората след 60 са все по-жизнени, непримирими, готови да променят себе си и да не се съобразяват с чуждото мнение и наложените стандарти – и за щастие изглежда, че обществото най-накрая е готово да ги чуе и разбере.

Ето защо днес подбрахме изказванията на някои изявени актьори, инфлуенсъри и експерти на възраст над 60, за да научим какво имат да ни кажат за техния сексуален живот. Резултатът е богата палитра от разнообразни гледни точки - някои смешни, други сериозни, но всички съвсем искрени. Ето как те довършват изречението "Работата със секса след 60 е, че...":

9 признания за секса след 60 години

Прочети още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти