Георги...опс, Иване! Или защо бъркаме името на партньора по време на секс

Георги...опс, Иване! Или защо бъркаме името на партньора по време на секс
Снимка: Thinkstock

Да сбъркаш името на партньора по време на секс е засрамващо и много смущаващо и за двамата и често може да сложи край на акта, но това е нещо, което се случва рядко.

Според д-р Джим Фос това всъщност е естествен процес на мозъка.

„Когато сте в състояние на еуфория, вие си представяте неща, които ви напомнят на други неща, защото сте в състояние, което се е случвало и преди“, обяснява той.

По същество е неизбежно мозъкът ви да скочи обратно към спомени от предишни сексуални срещи. Може и да изглежда като огромна обида, в момент когато сте най-уязвими и интимни, вашият партньор да ви назове с името на бившия си партньор, но според д-р Фос всъщност това може да се счита за нещо добро.

„Да предположим, че лицето е много специален бивш любовник, който е накарал него/нея да чувства известна тръпка. Тези сексуални трепети, качество на оргазмите и чувството на близост са били свързани с това лице и неговото/нейното име“, обяснява той.

Затова, когато партньорът ви обърка името ви, то е само защото близостта, която сте създали му напомня за предишна интимност. Това помага да се обясни и защо е по-вероятно да наречем партньора си с името на някой бивш, а не с това на член на семейството или приятел.

Много хора казват, че те просто спират да мислят по време на секс, което е особено вероятно да се случи при жените: „В момент на оргазъм, жените нямат никакви емоционални чувства“, казва Герт Холстидж от университета в Гронинген, Холандия.

Ето защо има логика по-голямата час от неудобните грешки относно името да се случват по време на оргазма. Но как трябва да реагират хората, когато грешката е факт?

Д-р Фос съветва, че такава случка не трябва да се игнорира: „Спрете това, което правите и поговорете за случилото се. Опитайте се да намерите начин тази ситуация да има щастлив край“.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти