Дали ревността е признак на любов?

Дали ревността е признак на любов?
Снимка: Thinkstock

На всеки влюбен му се случва да ревнува от време на време . Кога обаче това чувство е нормално и кога излиза от контрол?

Той иска от теб да прекарвате цялото си свободно време заедно и се ядосва, когато излизаш сама с приятелите си. А ако случайно те види да говориш с други момчета, той направо побеснява. Все още ли мислиш, че това е любов?

Чувствата на ревност са нормални в Edna връзка . Но когато това се изражда в патологично усещане, което кара приятеля или съпруга ти да упражнява пълен контрол над теб, понякога придружен с физическо или психологическо насилие, за теб трябва да се задейства аларма. Колкото и да се опитваш да оправдаваш любимия си, че го прави само защото много те обича, едва ли сама си вярваш.

Ето и няколко признака, които още от началото на връзката ви могат да ти подскажат, че имаш отношение с истински класически ревнивец:

• Той настоява за вниманието ти през цялото време.
• Иска да знае постоянно къде си и с кого си.
• Опитва се да контролира социалния ти живот.
• Кара те да се чувстваш виновна, когато искаш да се видиш със семейството си или с приятели.
• Проверява текстовите ти съобщения и сайтовете, които посещаваш в интернет.

Снимка: Thinkstock

• Постоянно те обвинява, че флиртуваш.
• Кара те да се откажеш от работата или обучението, които харесваш.
• Наранява те или злоупотребява с теб, като те обвинява, че ти самата го караш да ревнува.

Това поведение е знак за контрол, а не за любов. Ако твоят партньор си позволява да упражнява над теб едно или повече от изброените действия и те са ежедневни във връзката ви, най-добре е незабавно да потърсиш помощ. Може да опиташ да говориш с него, че това те задушава и те кара да се чувстваш непълноценна, но не продължавай темата, ако видиш ярост в очите му. Патологичните ревнивци лесно избухват и са неконтролируеми в пристъп на афект. Никога не знаеш какво ще го подразни и докъде ще стигне агресията му.

Може да дадеш шанс на половинката си, ако виждаш възможност за справяне с проблема. Нека той сам осъзнае злото в себе си и се опита да се пребори със задушаващото го чувство на ревност. Ако до няколко месеца няма промяна в действията му, най-добре е да помислиш сериозно върху бъдещето на вашата връзка.

Снимка: Thinkstock

Често причината някои хора да ревнуват се основава на факта, че самите те са неспособни на вярност и смятат, че партньорите им също не могат да бъдат верни. Нали не искаш да живееш с ревнивец, който на всичко отгоре е съвсем възможно да ти изневерява?

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Какъв подарък бихте искали за Коледа?

Абонамент