Да опитомиш ревнивец

Да опитомиш ревнивец
Снимка: Thinkstock

Велина Томова

Той е красив, умен, верен и нежен, но и доста ревнив.

Ревността, в зависимост от степента, може да е като пикантна подправка на връзката, но може и да задуши любовта.

Ако искате връзката ви да надскочи ревността, трябва да предприемете няколко внимателни хода по „опитомяване“на ревнивеца.

Един (уж) дискретен недостатък

В началото ревността се промъква леко. Често можете да я сбъркате с проява на силни чувства и желание у партньора ви да прекарвате колкото се може повече време заедно.

С времето обаче подозрителните погледи при закъснение след работа, провокативното „не ти ли е приятно с мен вкъщи, че искаш да излизаш с приятели“ и въпроса „къде беше досега“ вече не са толкова безобидни.

Изискванията за прибиране в точен час стават все по-стриктни. Желанието да разбере как сте прекарали вечерта се превърщат в разпит, който винаги завършва с подозрителното „май нещо криеш“.

Когато тази тънка граница между желанието да си с някого и непрестанното подозрение, че този някой изневерява бъде прескочена, тогава идва краят на любовта.

Под надзор

Ревността е подозрение, което тегне върху вас при всякакви обстоятелства. Защо слушате тази нова романтична песен? Да не би да ви напомня за някого? Защо толкова държите да гледате филмите с Райън Гослинг?

С кого си чатите в момента? Защо не си кажете паролата за фейсбук, да не би да криете нещо?

Изпълнените с подозрение въпроси на един ревнивец могат да са безкрайни и да стигнат до неподозирани детайли от ежедневието ви.

Един обсебен от това чувство човек е в състояние да ви ревнува от собствените ви родители, от работата ви, от приятелите ви.

Говорете

Ревността понякога е оправдана. Ако премълчавате голяма част от това, което правите през деня, ако често говорите в другата стая по телефона, ако чатите до посред нощ, напълно нормално е човекът до вас да се запита има ли някой друг.

За да разсеете всякакви съмнения, бъдете искрени.

Още в началото на връзката си запознайте половинката си с най-близките си приятели и колеги, с които имате навик да излизате редовно.

Така ще е ясно, че няма място за притеснение и че наистина сте само приятели с тези хора.

Ревността обикновено се проявява когато човек се съмнява в чувствата на човека до себе си.

Анализирайте собственото си поведение и вижте дали не сте неглижирали малките жестове на привързаност.

Ако само това е проблемът, той се разрешава много бързо с повече гушкане и време за двама ви.

Ако обаче ревността преминава границите на здравословното, ако към нея има допълнение от обиди или удари, няма положителни качества, които да компенсират такова поведение и може би би било по-добре да прекратите такава връзка докато е време.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти