Чиста душа, мръсен секс

Чиста душа, мръсен секс
Снимка: netinfo

Михаела Петрова

Както стана дума миналия  път, "най-новият хит" на пазара на взаимоотношенията е когато единият от двамата започне да вижда себе си в нова светлина, окрилен от осъзнаването на духовната си същност.

Той решава да продаде своето ферари, образно казано, и заминава за Тибет, Мексико или решава, че ще заживее скромно – по-съсредоточен в себе си, все по-безразличен към голямото състезание да бъдеш пръв във въртележката на конкуренцията. Това за нея може да бъде сериозна заплаха, особено ако е отгледала добре консуматорската си природа.

Но по-често, заради по-силната си интуиция, жените първи дават тон на тази песен. Тя започва да предпочита някоя и друга групова медитация,  вместо часа си за масаж (ако не може да си позволи и двете), обявява пържолите и алкохола за анатема и цитира послания от невидими с просто око ангели и възнесени учители.

В по-мекия вариант някой гуру в плът и кръв. Голямата драма е, че в отношенията им се е намесил авторитет, който е извън всякакъв обсег на контрол, а дори не става въпрос за изневяра. Всеки обявява другия за откровено луд и започва да се притеснява за неговото душевно здраве.

В по-мирния вариант, крият тази работа един от друг известно време, но неминуемо идва моментът, в който повече не се издържа. Това определено не е същият човек, в когото са се влюбили. А това и майката ще го потвърди – вярно, че си беше малко странен, но няма спомен да е бил такъв човек.

Дори и в периода на "играта на криеница" промяната на отношението към взаимоотношенията почти веднага се отразява на сексуалния живот.  И то не защото, поелият по духовен път започва да смята секса за грях. Концепцията за "греха" по принцип е нездраво убеждение, но сега няма да се отплесвам на тази тема. Причината е, че неизбежно се променят и критериите към това твърде човешко удоволствие. Колкото и парадоксално да звучи, в него също започва да се търси "чистотата", нищо че най-добрият секс по условие е "мръсен".

Истинският проблем тук е при онзи, поел по пътя на опознаване на духовната си природа. Другият все ще намери начин да задоволи нагона си по начините, които си знае и колкото си може. Но наскоро обзаведеният с по-изострена чувствителност  към  енергийния обмен,  започва да има малко по-различни изисквания към  интимното общуване.

Най-малкото ще иска да изпита духовното сливане с чистата енергия на любовта, която вече е изпитвал при медитация или някаква целенасочена духовна практика и ако отсреща няма партниране по този параграф, е много възможно да изживее емоционален срив. И да откаже да си го причинява повече.

Също така определено ще му трябва време да преодолее собствените си противоречиви емоции по отношение на онова, което е "чисто" и "мръсно". Абсолютно същата промяна се случва и във връзката с парите. Предубежденията за тези две неща са вкоренявани токова дълбоко у нас в продължение на хилядолетия, че наистина на човек му трябва технологично време да пресее зърното от плявата по линия на тези две базови потребности. И по време на този процес, това категорично не е човекът,  с когото някогашната страст ви е довела до обвързване.

Не само вие не можете да го познаете. Никой, който твърди, че го познава, не може да го познае. Дори и той (или тя) нямат ни най-малка идея къде ще ги отведе това. Бъдещите планове не са уместна тема за онези, които са решили да усвоят майсторството на това да живееш в своето Сега.

Понякога ще имат нужда от пълна тишина и спокойствие и "майната й на вечерята", друг път ще искат да прегръщат дърветата и после ще се връщат озарени у дома и ще искат да ви прегръщат и да ви казват колко много ви обичат. Което може да ви се стори твърде лигаво и нелепо, защото обичането вие го разбирате ако някой прави нещо за вас, изслушва ви, угажда ви на капризите и знаете как да го манипулирате.

Тази тяхна обич обаче вече е започнала да не прави нищо видимо за вас и това здраво ви ядосва. И дори няма да обърнете внимание (ако процесът е в норма), че са станали далеч по-приемащи към вас. Ще ви дразни само това, че са започнали да поставят на първо място своите приоритети, а отношението към вашите, макар и  да са толерантни към тях, сякаш са преместени в графата "ааа, оправяй се".

Не протестират срещу тях, не ви се карат, че си държите на пържолите, но вие ще си ги готвите. И по-далеч от тях, ако обичате, за да не дишат миризмата на мъртво животно... (ако протестират или искат да ви вкарват в някакъв прав път, са начинаещи и не спазват основното правило да не налагат своите разбирания на някой, който изрично не е проявил интерес).

Да, това не е същият човек и никога повече няма да се върне в света на страха и контрола, така че ако разбирането ви за взаимоотношения е свързано с моделите на доминиране, вменяване на чувство за вина, ревност и стратегии за упражняване на власт над другия, по-добре забравете за този човек. Наречете го луд, няма да ви се обиди, и си търсете жертви другаде.

Това, което ще открие по пътя си онзи, тръгнал да преоткрива своята духовна природа, е, че всички взаимоотношения и срещи ни разкриват някаква неподозирана част от нас и съвсем логично след това "не сме същите".

А парадоксът, труден за приемане, е не, че се променяме, а че ставаме все повече себе си. То пък е онова, в което интуитивно се влюбваме, без въобще да го осъзнаваме, когато сме привлечени от нечий неустоим магнетизъм.  Знам, че е сложно за разбиране. Сигурно затова са измислени чувствата. Да не го мислим много, а просто да бъдем там, където се чувстваме вдъхновени.

Добрата новина е, че сексуалните желания съвсем не изчезват. Онова, което в някакъв момент им се случва е, че наистина стават "по-чисти", дори и когато се случват по добрия стар "мръсен" начин.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти