Бум на изневерите през януари

Бум на изневерите през януари
Снимка: Thinkstock

Дръжте половинката си под око идния понеделник, защото тогава ще бъде пикът на изневерите, предупреждава британско изследване.

Повече хора изневеряват на партньора си в зимните месеци като начин да освежат дългите тъмни нощи. Това е установило изследване на сайта за извънбрачни връзки IllicitEncounters.com.

Броят на търсещите извънбрачни приключения ще нарасне главоломно на 7 януари, когато двойките се връщат на работа след като са прекарали седмици заедно у дома. До края на месеца се очаква над 750 000 женени хора да се присъединят към IllicitEncounters.com.

"Коледа и Нова година са време, когато двойките прекарват интензивен период заедно и със семействата си. Това може да се окаже доста клаустрофобско и понякога води до ситуация, в която и двамата партньори се дразнят от присъствието на другия, а скритите проблеми се изострят.

7 януари по традиция е един от първите работни дни и означава връщане към свободата. Съпрузите се възползват от тази възможност, за да опитат от всички неща, които не са могли да опитат под зоркото око на партньора си. Това означава много флиртове във "Фейсбук", много забавление и игри в офиса и рекорден брой хора, които се присъединяват към Illicit Encounters", казва говорителката на сайта Роузи Фрийман-Джоунс.

Тя допълва, че сезонното емоционално разстройство също кара повече мъже и жени да се впускат в извънбрачни връзки по това време на годината.

Активността в сайта нараства средно с 25% в зимните месеци спрямо останалата част от годината.

"Много е вероятно мъжете и жените да влизат в сайта и да започват извънбрачни връзки в резултат на сезонното емоционално разстройство, причинено от по-дългите нощи.

Изневярата може да е несъзнателен опит да преодолеем тези настроения, използвайки едно от най-мощните биологични оръжия - секса", допълва Фрийман-Джоунс. 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти