6-те повратни точки за всеки брак

6-те повратни точки за всеки брак
Снимка: Thinkstock

В сватбения ден си обещаваме да сме заедно в добро и лошо, в здраве и болест. Е, всички се надяваме да има повече добро и много здраве, а по-малко лошо и болести, но истината е, че безоблачно щастие няма.

Животът ни подлага на изпитания, които могат или да скрепят брака още повече, или да го разрушат.

Кои са най-често срещаните повратни точки в брака и какви предизвикателства застават на пътя на семейното щастие, вижте по-долу.

Раждането на дете

Лесно е да изпуснеш брака си от поглед, когато очите ти са вперени в 3,5-килограмово бебе, което плаче в 3 през нощта, а ти не знаеш как да го успокоиш.

Първата година след раждането на бебето е изпълнена с много хубави, но и много предизвикателни за двойката моменти.

Трябва да бъдете готови за безсъние, за правене на секс доста по-рядко, за преразпределяне на приоритетите, но и за много нови и ценни изживявания.

Действате ли като отбор, детето ще обогати отношенията ви, ще ви скрепи и ще ви превърне в истинско семейство.

Не дръжте прекалено стриктно на собствените си принципи за гледане на детето. Няма един правилен начин, така че не превръщайте всяко разногласие в битка „кой е по-добър родител“.

Правете това, което е удобно за вас като семейство – наемете детегледачка, дръжте детето в леглото при вас или пък го отделете в отделна стая – имате цялата свобода на света да избирате как да гледате децата си така, че да се чувствате добре от това.

Още по темата: Кога е най-доброто време за зачеване

Безплодие

На другата крайност, но също толкова предизвикателно като раждането на детето, е невъзможността да заченете.

Без значение дали проблемът е при мъжа или жената, когато се изправите пред диагнозата, неминуемо ще се отрази на отношенията ви.

Най-малко смисъл има да се обвинявате. Живеем, за щастие, във времена, в които безплодието се лекува, има инвитро процедури, разработени системи за осиновяване на деца, приемна грижа и т..н.

Но преди да предприемете каквото и да е, дайте си време – един на друг и на вас двамата като двойка, да свикнете с новите реалности и да нагодите живота и мисленето си спрямо тях.

Още по темата: Мъжете не бива да носят мобилен телефон в джоба си

Изневяра

Появата на трети човек няма как да не разтърси семейството ви из основи, за добро или за лошо.

Поглеждането встрани никога не е изолирано събитие. То винаги е било продиктувано от поведението, действието или пък бездействието и на двамата в семейството.

Ако разберете за изневярата на половинката си и неговите доводи да погледне в страни, може да имате шанса да подобрите семейството си, така че да не се случват повече такива „забежки“.

Разбира се, може и това е да последната капка преди раздялата – всичко зависи от вас и партньора ви.

Още по темата: Сексът с друга не бил изневяра

Сериозно заболяване

"Такива ситуации позволяват да разберете дали половинката ви наистина ще застане зад гърба ви в труден момент – тест, който ежедневният спокоен живот няма как да предложи.

Не пожелаваме на никого да премине през такова изпитание, но животът понякога поднася изпитанията накуп...

Още по темата: Кои храни ще ни предпазят от рак на черния дроб?

Грижа за болен родител

Дали ще отделяте от времето и средствата си или ще доведете болния си родител вкъщи, за да се грижите за него, това неминуемо ще се отрази на отношенията ви.

Домакинството и реда в къщата ще се променят, времето ще се разпределя по нов начин, всичко ще е различно, също както при раждането на дете.

Не изпадайте в ситуация да критикувате половинката си, че се грижи за родителите си, но и не се нагърбвайте с непосилната задача да сте медицинска сестра и да полагате грижи, които да изпиват всичките ви сили.

Както с гледането на децата, така и при грижата за родителите, семейната двойка има нужда от време за себе си, за да се съхрани любовта помежду им. Ако имате възможност, наемете медицинско лице, което да се грижи за родителите ви, а вие поемете емоционалната подкрепа и вдъхването на кураж.

Финансови проблеми и безработица

Проблемите с парите често се превръщат в проблеми в семейството.

Когато и двамата полагат достатъчно усилия, когато и двамата са честни един пред друг за похарчените общи пари, тогава временното затруднение може само да ви сближи.

Но намесят ли се лъжи, тайни или отказ на някой да си търси работа, просто защото „не му се работи“, бракът е пред истинско изпитание.

Каквото и да се случва обаче, си спомнете за онази притча, в която синът отварял по един съвет от баща си в най-щастливите и в най-тежките си моменти.

И всички съвети гласяли едно - „И това ще мине“.

Още за брака:

10 (не)обичайни знака, че бракът може да завърши с развод

Моето семейство е моята крепост

Кризата в брака настъпва на 10-та година

Кога съпругът се превръща във враг?

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти

Не просто футбол