4 сигурни признака, че си ужасно ревнива и обсебваща половинка

жена ревност ядосана
Снимка: Istock

Екстремната ревност е едно от най-унищожителните неща за една връзка и безспорно няма почва там, където има любов, уважение и доверие. Ще ти кажа едно -да започнеш да ревнуваш прекомерно и да бъдеш подозрителна за всяко нещо, не е никак сладко.

Ревността не ти позволява да покажеш обичта си, а по-скоро задушава. Този тип поведение прави всичко друго, но не заздравява връзката.

Премерената ревност, която се появява от време на време не е опасна и дори може да възбуди интереса между партньорите, но хроничната и патологична ревност е като смъртоносна болест, която е способна да разбие всяка иначе здрава връзка.

Важно е да се научим как да укротим това токсично чувство, а ако не си сигурна дали ти страдаш от него, ето 4 признака, по които да познаеш, за да вземеш мерки!

1. Ядосваш се ужасно и си подозрителна, когато той прави нещо на телфона си

Няма значение дали е във Фейсбук, Месинджър или пише мейл - в главата ти се върти само една мисъл "С коя ли си пише, ще убия и него, и нея!". А той в същото време просто може да праща снимка на баба си или да отговаря на служебен мейл, но не... зеленото чудовище на ревността се обажда и ти на мига искаш да разгледаш чатовете му, за да се увериш, че няма и наченка на изневяра.

2. Следиш го - Думата "столкване" ( от англ. stalk - преследвам) става все по-популярна, особено с всички социални мрежи, в които присъстваме. Ако се улавяш, че постоянно следиш профилите на половинката си, гледаш с кого е станал приятел и чия снимка е харесал, то нещата не отиват на добре.

жена ревност ядосана
Снимка: Istock

3. Недоверчива си към нови хора - ако ставаш подозрителна, когато половинката ти те запознава с някоя негова приятелка  и се чудиш дали между тях няма някаква история или следиш за признаци, че се харесват като нещо повече от приятели, то червената лампичка трябва да светне в главата ти и да престанеш с тези подозрения.

4. Ровиш се в нещата му - ако при всяка удобна възможност проверяваш вещите или чатовете му за някакви улики, водещи до изневяра, то връзката ви е застрашена и вината най-вероятно ще бъде твоя.

Ако всички тези неща са валидни за теб - в беда си! Наистина ли искаш да се превърнеш в човека, който няма доверие на никого и ревнува от собствената си сянка? Освен ако твоят партньор не ти е дал ясен повод за ревност, недей да си измисляш проблеми и да ровиш в търсене на доказателства за нещо, което не съществува. 

Това поведение не е привлекателно и е абсолютно деструктивно. Момиче, не бъди ревнива и обсебваща бъркотия!

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти