4 грешки в поведението, които водят до развод

4 грешки в поведението, които водят до развод
Снимка: Thinkstock

Връзките са си цяла наука. Има психолози, които с години изучават любовните взаимоотношения. Един от тях е Джон Готман, който се занимава с връзките от 40 години и е определил 4 основни грешки в човешкото поведение, които предвещават раздяла или развод.

Той ги нарича "4-те конника на Апокалипсиса", които носят със себе си разрухата на една връзка.

Снимка: Thinkstock

1. Презрение - ако партньорът ви обижда, когато сте сами или сте някъде навън, не цени мнението ви или постоянно ви измисля прякори, които смятате за обидни, то той със сигурност не ви цени толкова, не мисли за вашите чувства и се смята за нещо повече от вас.

10 (не)обичайни знака, че бракът може да завърши с развод

2. Критика - ако единият партньор постоянно се дразни от решенията, които взима другият и му напомня стари грешки и случки, то нещата неизбежно ще се превърнат в един порочен кръг от обвинения и скандали.

Снимка: Thinkstock

3. Отбранително поведение - заемането на отбранителна позиция, в която често ни се случва да попадаме в никакъв случай не помага на никой. Тогава идват само обвинения.

Как да се възстановите след тежка раздяла

4. Избягването на конфликт -  когато усетят, че наближава буря, някои хора обичат да зариват главата си в пясъка и да бягат от проблемите, а това никога не е добро решение в една връзка, в която е нужна комуникация.

4-те двойки зодии, застрашени от раздяла през 2023 г.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти