Принцесата и морето. Или една приказка, на която краят зависи от теб...

Платена публикация

Urinal
Снимка: Urinal

Лятото вече е тук и сезонът на отпуските е официално открит. Като всяка градска принцеса сигурно и ти цяла година си мечтаеш точно за тези блажени сутрини на плажа - с яркото слънце, студеното фрапе и шезлонга в мекия пясък. Което и място да си избрала за своята почивка, през топлите месеци всичко е по-хубаво - без значение дали прекарваме времето си до вълните или около басейна. 

Не се съмняваме, че обичаш да се грижиш за себе си и  откакто прибра палтата за летен сън, мечтаеш да завладееш плажа в целия си блясък. Това естествено изисква редица приготовления – звездни диети (от плодови до без нищо), спортни подвизи (от фитнес залата до парка, след детето), кански мъки (от разкрасителните процедури). И ето че тъкмо си започнала да се наслаждаваш на първото фрапе, прилежно намазана с какаово масло, облечена в чисто новия си бански, …. 

...когато...

Изведнъж усещаш неприятен позив за уриниране, който далеч не се дължи на препоръчителните 8 чаши вода на ден. Причината за това е тайно появилият се цистит. Сигурно вече знаеш, че циститът не е заразна болест, а бактериална инфекция. Най-честият му причинител е изключително упоритата и много адаптивна бактерия E.coli. Веднъж попаднала в пикочните пътища, тя бързо се прикрепя за стените им и започва да образува трайни колонии, устойчиви дори на някои антибиотици. Откъде се е появила? Няма да повярваш колко много са местата, на които можеш да се сдобиеш с нея – в басейна, в морето, дори във фитнеса ...

И в този миг всички усилия и лишения преди почивката губят смисъл, защото ще се наложи да я прекараш в хотелската стая. 

Освен ако...

Не си набавиш голямо количество американска червена боровинка, която вирее през девет страни в десета, след Атлантика или по-точно в Северна Америка и Канада. Защото за разлика от балканските си събратя, този плод има не само антиоксидантно действие, а и способността да блокира E.coli. От друга страна, можеш и да не си купуваш презокеански билет, ако се снабдиш с Urinal Akut® - продукт от серията Urinal® с най-високата концентрация на екстракт от американска червена боровинка в портфолиото. Само две таблетки в дневната доза се равняват на силата на 846g плод и така осигуряват бърз ефект още на първия ден.

Освен честото, оскъдно уриниране и усещането за все още пълен пикочен мехур, циститът има и други симптоми, които със сигурност създават доста сериозен дискомфорт. Все пак, един от тях се отличава като най-нетърпим – болката. Позната под термина дизурия тя е остра и режеща долу под корема, а се проявява и като щипене и парене по време на уриниране. Причината за нея в повечето случаи са инфектираните  от E.coli тъкани в пикочния мехур, които водят до киселинно рН на урината. Това е така, защото в зоната на възпаление и инфекция е повишена концентрацията на водородни йони. Те от своя страна стимулират болковите рецептори в стената на пикочния мехур. Затова колкото по-висока е киселинността, толкова по-силни са усещанията за щипене и парене.

Ако имаш дизурия, представата за почивка изпълнена с болка и притичване до тоалетната през 10-15 минути, ще е наистина ужасяваща за теб. Затова вероятно първата ти мисъл ще е да вземеш болкоуспокояващ препарат, но имай предвид че той маскира проблема. Един от съвременните методи при дизурия е прилагането на цитратни соли, защото те неутрализират киселото рН. Продукт с висока концентрация на натриев и калиев цитрат в дневната доза е Urinal® Express pH. Те скоростно алкализират урината и така спомагат за нормално рН в уринарния тракт още в първите 30тина минути. Urinal® Express pH е на сашета, разтворими във вода и може да се приема 3 пъти дневно в първите два дни, като така връща комфорта. Но за да се изчистиш от упоритата E.coli, е най-добре да го приемаш заедно с Urinal Akut®.

Сега, когато краят на приказката е в твои ръце, можеш да се се насладиш на резултатите от всички усилия и лишения, да се отдадеш на занимания типични за градски принцеси на плаж и да позволиш на почивката да започне сега!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти