Пет нюанса есен!

Платена публикация

BILLA
Снимка: BILLA

Още е лято, но есента вече се усеща – по листата на дърветата, по особения въздух, по ярко синьото небе и по разнообразието от любими плодове и зеленчуци. Ако има сезон, който наистина е апогей на вкусовете, цветовете и ароматите – това със сигурност е есента!

Сред този океан от усещания е трудно да кажеш кои от тях са най-предпочитани, но ето няколко кулинарни предложения, идващи от списание Billa Кулинариум, за които може и да не сте се сетили, а със сигурност ще внесат радост за сетивата ви.

Снимка: netinfo

Пащърнак – все още непознат и странен за доста хора, пащърнакът е едно кореноплодно чудо, което разкрива неподозирани възможности за комбиниране и консумиране. Повече за него ще разберете от есенното издание на кулинарното списание на Billa Кулинариум, но ето малко подробности и тук. На външен вид пащърнакът прилича на морков, но е по-светъл и има по-силен вкус. От него става разкошна супа (в компанията на лук, чесън и, евентуално - джинджифил), както и пюре, което може да е гарнитура за рибно ястие, или пък на витаминозна салата – с моркови, някакъв тип ядки и какъвто дресинг харесвате. Пащърнакът е евтин, но наистина впечатляващ зеленчук, който ще ви омае с вкуса си!

Снимка: netinfo

Карфиол – това растение от род Зеле (да, зеле!) е наистина фантастично – с него могат да бъдат приготвяни толкова много ястия, че можете да ядете всеки ден различно! Започваме с известната крем супа от карфиол, продлжаваме с паниран карфиол (от който можете да си оближете пръстите!), разбира се – туршиите, карфиол на фурна или пък на тиган – с чесън, на пюре, дори на кюфтета, подобно на кюфтенцата от тиквички или картофи! А за хората, които искат да се хранят здравословно, но им липсват вкусотии, като пицата – пробвайте да си направите пица с блат от... карфиол! Ще я изядете наведнъж – това е повече от сигурно! А за други вдъхновения ще ви помогне и списанието Billa Кулинариум – не ги изпускайте.

Снимка: netinfo

Зеле – и като заговорихме за това как карфиолът е от род зеле, ето го и доброто, старо истинско зеле, наш приятел почти през цялата година. Освен че е вкусно и хрупкаво под формата на салата – при това в най-различни комбинации, то може да бъде готвено – на фурна, например, или направено на супа, слагано за зимнина, а също и... дръжте се – пълнено! Да, зелката може да бъде напълнена с каквото си пожелаете – например с месо и картофи. Така че – ето ви цяла нова вселена от вкусове и идеи от една проста... зелка, която ще има достойно представяне и в есенния гид в кулинарията Billa Кулинариум.

Снимка: netinfo

Грозде – тук нивото става малко по-изискано и аристократично. Гроздето, освен че може да бъде консумирано директно, както всички сме свикнали, има още доста неподозирани приложения в кулинарията. Какво ще кажете за... карамелизирано грозде? Гроздето с френски или друг вид сирена пък е класика в жанра, както се казва, особено ако е стилно подредено на отделни парчета върху клечки. Чийзкейк с грозде? Две парчета за нас, ако може! Паят с грозде също заслужава вниманието ви, но не забравяйте и за опцията да го направите на компот, както и да го вложите в любимите си... мъфини! И дори да ви хване гроздено вдъхновение рано сутрин или късно вечер, Billa винаги е наблизо, за да ви осигури достатъчно количество от него!

Снимка: netinfo

Круша – царицата на златната есен, сочна, сладка, вкусна, въобще – богинята в кошницата с плодове! Идва нейният сезон и нейното владичество, а възможностите да ѝ се наслаждавате са наистина десетки, както ще се убедите и от предстоящия брой на Billa Кулинариум! Като начало – сурова, при това във всичките ѝ разновидности, а те далеч не са малко. След това продължаваме с печените круши (пробвайте ги със сметана и канела), пошираните круши, всички видове пайове и кейкове с круша, любимият компот от круши, както и великолепното сладко/мармалад от круши! Освен това много основни ястия придобиват божествен вкус и вид с малко внедрена круша в тях – зеленчукова салата с круша или печено месо с круши! Въобще – крушите са един нов, самостоятелен кулинарен свят и си заслужава да пробвате всяка една възможна рецепта с тях!

Разбира се, есента пристига и с много други разкошни вкусове и аромати, а как ще ги съчетаете зависи от вашия собствен вкус и идеи. За това Billa ви дава възможности да експериментирате и да се възползвате от десетки разнообразни оферти и продукти, при това - с намаление, ползвайки талоните в Billa Кулинариум! Ще ги намерите в новия му брой, с който можете да се сдобиете само за 0.99 лв при покупка с карта Billa, а талоните в него ви дават общо намаление от над 30 лева за различни стоки.

Billa Кулинариум e най-тиражираното и най-продаваното списание за уникален брой към края на 2017 по данни на BluePoint от януари 2018.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти