Младата кожа е въпрос на грижа, не само на ген

Платена публикация

Vedra
Снимка: Vedra International

Д-р Ася Данчева работи повече от 15 години в сферата на естетичната дерматология и лазертерапия, един от най-добрите дерматолози у нас, провежда тренинги на марката Belotero® и Radiesse. Съсобственик на център по дерматология и естетична медицина  "МЦ Дерма София“.

На каква възраст жените е нормално – и препоръчително - да започнат да се подлагат на интервенции за поправяне на ефекта от стареенето върху кожата? 

Няма точно определен момент. Най-подходящото време е много индивидуално и не зависи от възрастта. Когато отделни бръчки започнат да ви притесняват или когато се погледнете в огледалото и прецените, че искате да освежите визията си. И все пак, ако трябва да сме по-точни - докато кожата е все още гладка. Тенденцията днес е третирането да започне преди появата на първите бръчки. Така, ако започнете на 30, на 50 ще имате много по-добър шанс за младежка визия, отколкото някой, който досега не е направил нищо. Страхът, че от година на година ще се налага да се инжектира повече, е неоснователен. Напълно достатъчно е два пъти в годината с малки количества да се поддържа постигнатото, а не да се чака всичко да се разгради и да се започне отначало.

Какво точно представляват филърите?

Филърите или още наречени пълнители, са инжектируеми материали, които се използват за различни естетични корекции, като попълване на бръчки, възстановяване на обеми и лифтинг на кожата, моделиране на лицевите контури, уголемяване на устни, заличаване на белези, подмладяване на ръцете и др.

Vedra
Снимка: Vedra International

Има много различни видове филъри, като най-общо те се разделят на три групи:

Постоянните филъри се инжектират еднократно, съдържат неразградими от инертни (невлизащи във взаимодействие с тъканите) вещества, които остават постоянно в мястото на инжектиране, но крият голям риск от странични реакции на отхвърляне, защото това са чужди за организма субстанции

Временни филъри – заместващи естествената тъкан филъри остават в кожата определено време (3-6-9 месеца) и периодично се инжектират отново. Могат да бъдат на базата на колаген (от животински произход), хиалуронова киселина (от неживотински произход), собствена мастна тъкан и т.н., но с тях се постига единствено обем

Временни, заместващи естествената тъкан и стимулиращи образуването на собствен колаген от организма – благодарение на което се удължава и действието им във времето до 1,5 – 2 години – Radiesse.

За грижата срещу бръчките е важно колко силно е пречистен и омрежен хиалуроновият гел, за да може да се определи колко добре филърът може да изгради обем. Също така в зависимост от правилния вид омрежване се определя разпределението и интегрирането на филърното вещество в тъканта и отчасти също и поносимостта към него. Хиалуроновите филъри от групата на на  Belotero® са единствените филъри, които са произведени със съвременната CPM® технология и това ги прави изключително удачни и предпочитани.

Кои, според Вас, са най-добрите видове филъри, на които жените в България могат да се доверят  в момента? Как да изберем най-подходящия за нашия тип кожа и има ли рискове?

Хиалуроновите филъри са едни от най-популярните и предпочитани от много жени. Те съдържат омрежена хиалуронова киселина, която се среща в неомрежена форма в човешкото тяло. Пример за такъв е филърът Belotero®, който е с много добра поносимост, разгражда се по естествен начин от организма. Важно е да знаете, че ако лекарят, на когото сте се доверили, използва Belotero® в комбинация с лидокаин, ще трябва да сте наясно дали имате непоносимост или алергии към лидокаин и да му го кажете. Информирайте дерматолога си за всички медикаменти, които приемате редовно, както и всички предварителни процедури, правени в миналото, за да може да е подготвен за евентуални рискове и странични ефекти, които да обсъди с вас.

Как протича поставянето на филър?

Избраният от вас лекар инжектира продукта с ултратънка игла точно под тревожните бръчки и ги изпълва отвътре. Чрез лек масаж на третираните кожни участъци лекарят осигурява равномерен и оптимален резултат. 

Колко често трябва да се правят интервенции с филъри, за да има дългосрочен ефект? Колко време трае ефектът от 1 процедура?

Някои видове филъри са по-дълготрайни и това зависи от степента на омрежване на продукта, но нито един хиалуронов филър не е постоянен. С течение на времето хиалуроновата киселина се разгражда по естествен път с участие на ензима хиалуронидаза и така след няколко месеца се налага отново да бъде поставен. Повечето пациенти освежават ефекта след 6 до 12 месеца, за да постигнат траен резултат. Трайността, разбира се, зависи от продукта, но зависи и от индивидуалните особености на пациента и начина му на живот. 

Предимството е, че за ефективното третиране против бръчки обикновено е необходима само една сесия при лекаря. Тя отнема средно около 20-30 минути. Ефектът е видим веднага – кожата на лицето изглежда спокойна, гладка и жизнена. 

И какво е предимството на филърите Belotero® в сравнение с останалите филъри на пазара ?

Изключително предимство на всич­ки продукти от серията Belotero® е, че не дават „тиндал ефект” – не прозират със синкав оттенък под повърхността на кожата колкото и повърхностно да са поставени. Те са част от портфолиото на немската фирма Merz Aestheticsисе произвеждат в Швейцария. Инжектирани в повърхностните и средни слоеве на дермата, филърите имат незабавен лифтинг ефект в областта на третираната зона. Серията предлага продукти за всич­ки зони на лицето, шията и деколтето и осигурява естествен резултат, с отличен профил на безопасност. Клиничните проучвания показват пер­фектна интеграция в тъканите при продуктите Belotero®, даващи възможност на лекаря да прояви изку­ство, комбинирайки ги в цялостната терапия на лицето.

Vedra
Снимка: Vedra International

Цялата серия Belotero®  е налична с добавен лидокаин в нея, което увеличава удовлетвореността на пациентите многократно. Уникалната технология на Belotero® се основава на иновативен патентован производствен процес, представен от така наречената СРМ (Cohesive Polydensified Matrix) технология. Основава се на динамичен процес на двойно кръстосано свързване на хиалуроновата киселина. Изключителните резултати, постигнати благодарение на тази уникална технология, водят до създаването на частично кохезивен монофазен гел с изключително добра еластичност и пластичност, което придава по-естествен вид на лицето. При инжектиране на Belotero®за възстановяване на обеми и попълване на бръчки, се постигат по-добри резултати с по-малко количество продукт.

Например, Belotero®INTENSE прави най-страхотните пухкави и естестве­ни устни. Също така, е подходящ за зоната на назолабиалните гънки, марионетните линии. Притежава перфектна еластичност, което позволява приложението му както за изглаждане на дълбоки бръчки и неравности, така и за моделиране на лицевия контур. А Belotero®SOFT е идеалното средство за оформяне на детайлите и фините бръчки -  в зоната на околоочния контур, около устата, челото. Докато Belotero®VOLUME е отличенза моделиране и възстановяване на обем. 100 % от специалистите смятат Belotero®VOLUME за превъзхождащ конкурентните си продукти. Belotero®HYDRO е предназначен за мезотерапия за лице, шия, деколте и ръце.

Belotero®  е световно признат продукт. Тестван и признат от специалисти в областта на естетичната медицина, дерматолози, пластични хирурзи, както и редица други ключови фигури в света на медицината от различни страни и континенти. През 2018 се навършват 12 години от пускането на Belotero®  на световния пазар. Серията получава награда за „Най-добър инжектируем продукт“ на Aesthetics Awards 2014.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти

Не просто футбол