Матраци и възглавници с Cool Gel пяна

Платена публикация

матраци
Снимка: TED

С годините се появяват все повече продукти, предоставящи качествен сън на потребителите. В матраците, топ матраците и възглавниците се използва богата разновидност на материали, които гарантират високо ниво на удобство по време на отмора. Производителите на матраци залагат все повече на технологии от ново поколение и иновации при създаването на продуктите си. Един от материалите, който благоприятства добрия сън, е пяната с забележителен охлаждащ ефект, която се влага както в матраци, така и в топ матраци и възглавници.

Какво представлява гел пяната, използвана в матраците?

Cool Gel пяната, влагана в артикулите за сън, е една от разновидностите на вече познатата мемори пяна. Тъй като мемори пяната е известна главно със свойството си да възприема извивките на тялото, реагирайки на температурата му и да я задържа, при много потребители това се оказва проблем, понеже е възможно да се получи нежелано и прекомерно изпотяване. Затова технолозите създават мемори пяната с отличен охлаждащ ефект, която е с вложени гел капсули в структурата си. Тези капсули разполагат със способността да регулират телесната температура и да предоставят освежаващо действие по време на сън. Пяната Cool Gel също възприема извивките на тялото като мемори пяната, но не задържа топлината му. Точно това нейно качество я прави предпочитана като материал, когато ни предстои покупка на матрак или възглавница.

Матраци в Cool Gel пяна

Поради факта, че има голям интерес към продукти с охлаждащ ефект, на българския пазар вече може да срещнете матраци, топ матраци и възглавници с Cool Gel пяна в състава си. Предлагат се модели на разпространени марки като матраци ТЕД, Mattro и други. Такива, например, са матрак Adry Cool Hybrid на матраци ТЕД, модели Stress Free (еднолицев и двулицев вариант), Еуфория Кул Гел, също предлаган като еднолицев и двулицев матрак на матраци Mattro. Особено предпочитани са двулицевите модели с вложена Cool Gel пяна. Предимството при тях е, че този тип пяна обикновено е вложена от едната им страна, а от другата са изработени от друг тип материал, предлагащ различно усещане. Така имате възможността да ги ползвате през топлите месеци от страната с охлаждащ ефект, а през останалите, по-студени месеци от годината, да използвате другата им страна.

матраци
Снимка: TED

Топ матраци и възглавници с охлаждащ ефект

Освен матраци, ще срещнете и други продукти за съня, които също са с Cool Gel пяна в своя състав. Най-често поръчвани са възглавниците с охлаждаща гел пяна. Нуждата от допълнителна свежест по време на сън, кара потребителите да се насочват към точно такъв тип продукти. Такава е възглавница Adry Cool на матраци ТЕД. Гел пяната отнема от топлината на тялото и създава прохладен ефект. Други производители, които предлагат възглавници с охлаждаща гел пяна са Латекс ЕКОН, Парадайс, РосМари, Dream On.

Освен възглавници, ще срещнете и други продукти на пазара, които са с охлаждащо действие по време на сън. Топ матраците с Cool Gel пяна също набират популярност. Подходящи са в случаите, когато желаете да подобрите комфорта на стария си матрак или диван. При някои от моделите топ матраци, иновативната гел пяна е разположена само от едната страна, давайки ви възможността да използвате тази страна за топлите дни от годината, а другата за по-хладните. Такъв, например, е топ матрак Diamond Cool Gel Memory на матраци Mattro. Матраци ТЕД, както и матраци Парадайс, също предлагат топ матраци с охлаждаща гел пяна, които със сигурност ще Ви предоставят желания комфорт и необезпокояван сън.

Ако не се наспивате добре, изпотявате се прекомерно по време на сън или просто държите на здравословна среда за отмора, Cool Gel пяната е високотехнологичен материал, към който трябва да се насочите, когато избирате продукти за сън. Отделете време, за да проучите пазара и да се спрете на точните за Вас продукти, които ще Ви подсигурят добър сън.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти