Как да се преборим със запушения нос – бързо, лесно и ефективно

Платена публикация

Как да се преборим със запушения нос – бързо, лесно и ефективно
Снимка: netinfo

Когато носът ви е запушен, дори и най-простичкото действие като дишането може да се превърне в предизвикателство. Независимо от причинителя - алергии, настинка или грип, запушеният нос е неприятен проблем.

Той се появява обикновено през есенно-зимния сезон и в началото на пролетта. През зимните месеци запушеният нос се проявява като симптом при различни заболявания – настинка, грип или бактериална инфекция. Обикновено през зимните месеци симптомът запушен нос отшумява с преминаването на настинката или заболяването за 5 до 10 дена.

Въпреки, че повечето хора не намират запушения нос за сериозен проблем, затрудненото функциониране на дихателната система крие своите опасности. Естественият ход на въздуха е през ноздрите. Въздухът, който преминава през носа, се пречиства от бактерии, вируси, други микроорганизми и физически замърсители, затопля се от големия брой кръвоносни съдове и не на последно място се овлажнява. Така, попаднал в белите дробове, става съвместим с вътрешната среда. Когато носът е запушен този естествен процес се нарушава и организмът ни е изложен на риск.

Снимка: netinfo

Запушеният нос е не само заплаха за гърлото и белия дроб, но влияе и на нормалното протичане на ежедневнието ни - на концентрацията и паметта, затруднява съня, причинява главоболие и болка в ушите. И не на последно място, едно от най-неприятните последствия - хремата води до временна загуба на обоняние и вкус. А кой обича да пие кафето си без аромат?

Заради всичко това, когато сме със запушен нос, търсим ефикасно облекчение.

Най-добре е да се използват какпки за нос под формата на спрей.

Самото разпръскване под формата на облак в носа спомага на съставките да проникнат по-добре в лигавицата и да я отпуснат.

Освен активната съставка, която да отпушва носа и да намалява действието на риновирусите, причиняващи хремата, огледайте се за продукт с допълнителни качества.

Ако в капките ви е добавен евкалиптол например, той ще ви помогне да усетите веднага облекчение и подобряване на дишането.

Снимка: netinfo

Изключително важно е да се поддържа и нормалната хидратация на носната лигавица, затова изберете продукт, в който е включено и такова действие.

Разликата между него и другите капки без хидратиращо действие е, че няма да усещате онова неприятно изсъхване на носа и гърлото.

Използването на капки вечер преди лягане пък подобрява изключително много съня и възстановяването от заболяването.

А за всички, които все обичат да цитират поговорката „Хремата минава с лекарства за седмица, а без лекарства – за 7 дни“, ще отговорим така:

По-добре седмица да дишаме свободно, отколкото да дишаме през устата 7 дни.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти