Как да се избавим от неприятната миризма на краката?

Платена публикация

Fresh Fingers
Снимка: Fresh Fingers

Ако събуем своите обувки и от тях започне да се разнася неприятна миризма, това може да ни постави в изключително неудобно положение. Това обикновено се дължи на влагата от изпотените ходила, която не може да се изпари и се задържа в обувките и чорапите ни. Това става причина за развитието на бактерии, които могат да се открият по повърхността на краката, хранят се с потта и мъртвите кожни клетки, които произвеждат лошата миризма. 

Поддържането на добра лична хигиена е една от най-сигурните превенции срещу лоша миризма. С развитието на бактериите се появяват гъбички, виновниците за неприятното ухание. През пролетта и лятото е най-голям риска от заразяване и поява на гъбична инфекция. Но това не е изключено, че през зимата, когато носим затворени обувки и ботуши, ако избираме чорапи от изкуствени материи, също сме застрашени от неприятни миризми. 

Гъбичките изискват да обърнем специално внимание и този проблем не бива да бъде подминаван с лека ръка. Гъбичките по краката не причиняват само и единствено неприятна миризма, но това е първият признак, че сме заразени с такава инфекция и трябва да действаме още в самото начало.

Медицинският термин, които се употребява за гъбична инфекция е микоза. 

Как да познаем кога имаме инфекция?

Има признаци, по които можем да разпознаем микозата. Първоначално е възможно да се появи лек сърбеж, съпътстван с неприятна миризма от кожата на засегнатото място. Повърхността на самото място става леко зачервена и подута. Най-често засегнатите участъци са между пръстите на краката, защото там се задържа най-много влага. Ако пък засегнато място е нокът, то той загубва своя блясък и постепенно започва да се оцветява в жълтеникав цвят. Също така се променя и структурата му, става груб и се разслоява. 

Как да се справим с проблема?

В аптечната мрежа се предлага богат избор от препарати и лекарства, без рецепта, някои на достъпна цена, други не толкова. Съществува средство за активна борба с инфекцията, на което се доверяват много потребители.  Продуктът се нарича Fresh Fingers, създаден да елиминира гъбичките по стъпалата от вътре навън, за по-ефикасен и траен ефект. Той осигурява цялостно лечение като прониква дълбоко в кожата и премахва проблема. Предимствата, които дава пред подобни продукти са:

  • Намалява така неприятния сърбеж
  • Успокоява кожата
  • Премахва причинителите на инфекцията и беленето на кожата
  • Има превантивно действие и предпазва от появата на нови инфекции

Препоръчително е обаче да се направи и консултация със специалист, които да определи адекватно състоянието и степента на инфекция.

Fresh Fingers
Снимка: Fresh Fingers

Справянето с проблема изисква и мерки от общ характер, като една от тях трябва да бъде незабавна подмяна на обувките, тъй като те също носят инфекцията. При наличие на микоза, не е препоръчително да носим едни и същи обувки повече от един ден, а също така е добре да бъдат от естествени материи. 

Друго задължително нещо, което трябва да направим в борбата с гъбичките е да сменяме чорапите си редовно и да ги изпираме във вода с висока температура. Също така е необходимо да ги гладим с ютия, също добре загрята. Също така, при наличие на инфекция е наложително редовната смяна и на спалното бельо и хавлии, като те също трябва да бъдат изпирани на високи градуси.

Друг начин за справяне с проблема е ежедневното миене на краката и тяхното подсушаване. Задължително е хигиенизирането на подовите настилки и мокрите помещения, за да предпазите и хората около вас от заразяване. Желателно е ако сте заразени да не се разхождате боси, особено в хотели, сауни и други обществени места. Не е желателно да ходите без чехли дори и в домашната баня, тъй като там са на лице идеалните условия за предаване на инфекцията. Редовното почистване и дезинфекция са задължителни. 

Препоръки за предпазване от гъбична инфекция

За да се предотвратим микозите и ако искаме нашите крака да са в идеално състояние трябва да спазваме няколко правила. Специалистите съветват да прилагаме стриктна хигиена към ръцете и стъпалата си. Ежедневно трябва да мием краката си с топла вода и антибактериален сапун. 

Когато режем ноктите си, нека това да не бъде до край. Кожата под ноктите е изключително чувствителна и лесно може да бъде нарушена нейната цялост и лесно може да бъде развита гъбична инфекция. 

Известен факт е, че изкуствените материи запарват краката много повече, отколкото естествените. За това е силно препоръчително да използваме чорапи и обувки от естествени материи, ако искаме да се предпазим от гъбична инфекция. Нужно е още при първите симптоми да се консултираме с дерматолог или да започнем трениране с продукти. Подходящ продукт, които може да изберете е Fresh Fingers. Благодарение на изцяло натуралната му формула, той действа като козметично средство за обезпаразитяване на организма, така и превантивен метод срещу бъдещи зарази. След прилагането му ще изчезне дразнещият сърбеж и така неприятното белене на краката. Засегнатият от гъбички участък, ще заздравее и гъбичните бактерии ще бъдат елиминирани, което ще сложи край на микозата. След прилагането на Fresh Fingers изпотяването на ходилата ще намалее, кожата ще стане мека и нежна.

Fresh Fingers
Снимка: Fresh Fingers

Не допускайте инфекции

през студените месеци се стремим да държим краката си на топло без да мислим какви последствия може да крие това. Тесните и неудобни обувки, изкуствените чорапи и всичко друго, което се спомена по-горе, са предпоставка за поява на гъбички. Бъдете разумни и отговорни към себе си. Не правете компромис с краката си и избирайте качествени обувки, с които краката ви могат да „дишат“. Здравето и комфорта трябва да са над всичко. 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти