Как да обзаведем градината за летния сезон

Платена публикация

лято двойка тераса балкон градина сутрин кафе закуска
Снимка: iStock

Градината се използва не само за отглеждане на плодове и зеленчуци, но е и страхотно място за почивка през летните месеци. Доста е трудно да си представим комфортна почивка след тежка работна седмица или цял ден работа вкъщи без удобни и уютни градински мебели. 

Специалистите от онлайн магазин Aiko XXXL съветват, че те ще се превърнат в чудесна декорация на обекта. Но за да се реализират всички тези задачи, е необходимо да се изберат правилните мебели за летните дни и вечери. Можете да откриете чудесни комплекти, които да разкрасят дома ви и да ви осигурят нужния комфорт.

Кои градински мебели са най-популярни

Гамата е много разнообразна и обхваща най-различни продукти. Затова е важно да изберете най-подходящото обзавеждане за вашия двор, което да е луксозно и максимално използваемо.

Градински мебели
Снимка: Aiko.bg

Най-популярни са следните елементи на градинските мебели:

► маса и удобни столове за обеди, вечери и чаени партита на открито. В някои случаи столовете могат да бъдат заменени с комплект пейки от дърво или ратан;

► диваните и фотьойлите с подвижни възглавници, разположени в сенчест ъгъл, ще бъдат чудесно място за почивка;

► люлеещ се стол – уютен вариант, който по-възрастните хора ще оценят;

► хамак – традиционна градинска мебел, която може да се използва за отдих и игри;

► градинските люлки са чудесен вариант да прекарате време на открито. Те са перфектни както за деца, така и за възрастни или дори за няколко души.

Тези и някои други аксесоари могат да бъдат поставени както сред дърветата, така и на терасата, в беседката, в близост до басейна или до зоната за барбекю. Можете да се възползвате както от дървените, така и от пластмасовите модели в зависимост от това какви са вашите предпочитания.

Особености на градинските мебели

Основната характеристика на тези продукти е тяхното постоянно или често поставяне на открито. Те са изложени на слънчева светлина и валежи, както и на насекоми и птици. За да издържат възможно най-дълго, е важно да изберете материали, които са подходящи за условията на експлоатация.

Градинските мебели трябва да са устойчиви на лошото и променливо време, както и да се почистват лесно, без да е необходимо да полагате специални грижи. Чудесно е, ако могат да бъдат преместени на друго място, в случай че времето е неблагоприятно за тях. Те трябва да се вписват в околната среда и да са приятни за окото. 

Най-добре е да изберете качествени метални, дървени или пластмасови продукти, които да стоят като декор в красивия двор. Материалът е основният критерий за избор, тъй като оперативните и естетическите качества зависят от него. За да ги запазите за по-дълго, може да ги покривате вечер или когато времето е лошо. 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти